Συνολικά 444 χρόνια φυλακής επιβλήθηκαν στα εννιά μέλη αίρεσης στον Παναμά για τους φόνους έξι μικρών παιδιών και μιας εγκύου στις 14 Ιανουαρίου 2020. Τότε υπερασπίζονταν πως ήταν «τελετή εξορκισμού» και πως έκαναν τα εγκλήματα για να «εκδιώξουν τον δαίμονα».

Το δικαστήριο επέβαλε τη μέγιστη ποινή των 50 ετών κάθειρξης στον καθένα από τους επτά κατηγορουμένους της αίρεσης «Νέο Φως του Θεού», όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία. Δύο άλλα μέλη της σέκτας είχαν καταδικαστεί ήδη σε κάθειρξη 47 ετών, κατόπιν συμφωνίας με τις εισαγγελικές αρχές.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου της Τσανγκινόλα, τα μέλη της αίρεσης έδεσαν τα θύματά τους, μεταξύ των οποίων ήταν και έξι παιδιά ηλικίας από 1 έως 17 ετών και τα σκότωσαν χτυπώντας τα με ξύλα, Βίβλους και ματσέτες, με το πρόσχημα ότι «έβγαζαν τον δαίμονα από μέσα τους». Τα θύματα ήταν μέλη της κοινότητας αυτοχθόνων Νγκαμπέ Μπουγκλέ στην περιοχή Ελ Τερόν.

Η έγκυος οδηγήθηκε δια της βίας στην εκκλησία της αίρεσης και την σκότωσαν μπροστά στα μάτια των πέντε παιδιών της, τα οποία στη συνέχεια ξυλοκοπήθηκαν και αυτά μέχρι θανάτου, μαζί με άλλον ένα ανήλικο.

Πολλοί μάρτυρες της σφαγής, τραυματισμένοι και οι ίδιοι, διέφυγαν και ειδοποίησαν την αστυνομία. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα στον χώρο λατρείας περίπου 15 δεμένα άτομα, μεταξύ των οποίων ήταν και πολλά παιδιά.

Τα πτώματα των θυμάτων βρέθηκαν αργότερα, ακόμη δεμένα και σε αποσύνθεση, σε έναν ομαδικό τάφο, σε απόσταση μιας ώρας με τα πόδια από την εκκλησία.

Πηγή: newsbeast.gr