Ο Παναθηναϊκός έχασε με 77-73 από την ΑΕΚ στα Λιόσια και αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1990-91, για πρώτη φορά έπειτα από 32 χρόνια δηλαδή, υπέστη τρεις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα ενώ για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2002-03 έχει ήδη 5 ήττες συνολικά στη Basket League.

Ότι οι πράσινοι δεν είναι η ομάδα που ήταν όταν κυριαρχούσαν σε Ελλάδα και Ευρώπη το βλέπουν όλοι. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι… δικαιούνται να ισοφαρίζουν αρνητικές επιδόσεις του παρελθόντος και συγκεκριμένα των χρόνων που δεν ήταν καν διεκδικητές του τίτλου.

Όπως, δηλαδή, συνέβαινε τη σεζόν 1990-91, όταν για τελευταία φορά ο Παναθηναϊκός είχε γνωρίσει τρεις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα. Από τότε πέρασαν 32 χρόνια και οι πράσινοι δεν είχαν ξαναζήσει κάτι τέτοιο, μέχρι που το έζησαν τώρα: Ήττα από ΠΑΟΚ, ήττα από Ολυμπιακό και τώρα ήττα από ΑΕΚ.

Παράλληλα, με αυτές τις τρεις στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές ο Παναθηναϊκός έφτασε ήδη τις 5 συνολικά στη Basket League, όσες είχε υποστεί για τελευταία φορά… πριν 20 χρόνια (2002-03).

Πηγή: newsbeast.gr