Ήταν στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού από τα 12 του χρόνια, έγινε επαγγελματίας τον Αύγουστο του 2019 και όλοι τον περιέγραφαν ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των πράσινων. Όλοι, επομένως, έκαναν προβλέψεις για μια πολύ καλή καριέρα, αλλά τελικά κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί αφού ο Σπύρος Τζαβίδας, για τον οποίο ο λόγος, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται στα 20 του χρόνια λόγω ενός προβλήματος υγείας και πλέον θα εργάζεται ως σκάουτ στο γραφείο μάνατζερ που τον εκπροσωπούσε.

Στη σχετική ανάρτησή του, με την οποία ανακοινώνει το πρόωρο τέλος της πορείας του ως ποδοσφαιριστής, ο Τζαβίδας αναφέρει τα εξής.

«Ήρθε η στιγμή που πραγματικά δεν περίμενα ποτέ να έρθει, μετά από 14 χρόνια στον χώρο του ποδοσφαίρου να πρέπει να το αποχωριστώ, τουλάχιστον ως επαγγελματιας ποδοσφαιριστής.

Έχει ήδη οριστικοποιηθεί η απόφαση για την απομάκρυνσή μου από τα γήπεδα του ποδοσφαίρου για ένα θέμα υγείας το οποίο, εκτός αγωνιστικού χώρου, δεν με επηρεάζει αρνητικά. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε λεπτομέρειες, το μόνο που θα ήθελα είναι να ευχαριστήσω τον Παναθηναϊκό και τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού κύριο Αλαφούζο για την εμπιστοσύνη, την πίστη και την στήριξη που μου έδειξαν όλα αυτά τα χρόνια, όλους τους προπονητές και τους γυμναστές μου, τους φιλάθλους, το staff της ομάδας έναν προς έναν που ήταν πάντα δίπλα μας, και, κυρίως, όλους τους συμπαίκτες μου, χάρη στους οποίους έζησα και έμαθα τόσα πολλά!

Με χαρά και πολύ όρεξη θα μείνω στο χώρο του ποδοσφαίρου από ένα άλλο πόστο προσπαθώντας να μεταφέρω ότι τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο,ότι καθημερινά πρέπει να δουλεύουμε να μην απογοητευόμαστε και να κάνουμε τα πάντα για να κατακτήσουμε τα όνειρα μας..

Είμαι ευγνώμων που έζησα αυτό το ταξίδι, έτοιμος και δυνατός για νέες περιπέτειες.
Ευχαριστώ για όλα!!!».

Πηγή: newsbeast.gr