Τα ρεπορτάζ της Παρασκευής (1/7) που ήθελαν τον Παναθηναϊκό να έχει βρει στη Γερμανία τον αντι-Γκατσίνοβιτς επιβεβαιώθηκαν άμεσα, αφού σήμερα Σάββατο (2/7) οι πράσινοι ανακοίνωσαν την απόκτηση του Άνταμ Τσέριν, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο ως το 2026, με τη Νυρεμβέργη να παίρνει το ποσό των 800.000 ευρώ.

Το θέμα ήρθε στο προσκήνιο μέσω γερμανικού Μέσου και από την πρώτη στιγμή η πράσινη ΠΑΕ επιβεβαίωνε το ενδιαφέρον που υπήρχε. Ενδιαφέρον που κατέληξε σε «γάμο» τελικά, αφού ο Παναθηναϊκός συμφώνησε με τη Νυρεμβέργη, στην οποία ανήκε ο παίκτης, για 800.000 ευρώ.

Ο Τσέριν, από την πλευρά του, υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο, με τους πράσινους να αναφέρουν τα εξής στην ανακοίνωσή τους…

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Σλοβένου μέσου, Άνταμ Γκνέζντα Τσέριν, ο οποίος θα ανήκει στο δυναμικό της ομάδας μας έως τον Ιούνιο του 2026.

Ο Άνταμ Γκνέζντα Τσέριν γεννήθηκε στις 16 Ιουλίου 1999 στην πόλη Ποστόινα της Σλοβενίας. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στην ακαδημία της Ιντρίγια, συνέχισε στη Μπράβο και σε ηλικία 15 ετών τον απέκτησε η Ντομζάλε. Στα 18 του ήταν πια βασικός στη σλοβένικη ομάδα, όπως και στέλεχος της U19 της Σλοβενίας. Η πορεία του στη Ντομζάλε και στις μικρές εθνικές ήταν το εισιτήριό του για το εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα τη Γερμανία. Το φθινόπωρο του 2019 η Νυρεμβέργη, ομάδα δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας, αγόρασε τον Τσέριν. Όμως οι συνθήκες δεν τον εύνοησαν. Δόθηκε δανεικός για δύο χρόνια στην κροατική Ριέκα. Εκεί έδειξε άμεσα τις ικανότητές του. Έγινε βασικός, συμμετείχε στους ομίλους του Europa League και κέρδισε κλήση στην Εθνική Ανδρών της Σλοβενίας, όπου και καθιερώθηκε.

Καλωσορίζουμε τον Άνταμ στον Παναθηναϊκό!»

Πηγή: newsbeast.gr