Η ανακοίνωση ότι «160 κοινωνικά στελέχη της Θεσσαλονίκης στηρίζουν Δούκα» προκαλεί αμφιβολίες σχετικά με την ακριβή σημασία της έννοιας “κοινωνικό στέλεχος”. Πρόκειται, φαίνεται, για κομματικά στελέχη που κυρίως προέρχονται από τοπικά επίπεδα όπως κοινοτικοί και δημοτικοί σύμβουλοι, με λίγους πρώην δημάρχους να εμφανίζονται σε αυτή την ομάδα. Αυτή η ορολογία λειτουργεί ως ευφημισμός για τα στελέχη που δεν κατέχουν σημαντικές πολιτικές θέσεις.
Δηλώνουν, μάλιστα, ότι στηρίζουν την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα για λόγους όπως οι «ακαδημαϊκές, ερευνητικές, κοινωνικές και πολιτικές του γνώσεις». Ωστόσο, αφήνουν εκτός τη βασική αιτία της στήριξής τους: τη γεωγραφική τους θέση. Αν ζούσαν στην Αθήνα και έβλεπαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, ενδεχομένως να μην τον ψήφιζαν. Αυτή η πραγματικότητα δείχνει ότι οι υποστηρικτές του Δήμαρχου Αθηναίων δεν επιθυμούν να κοιτούν την αλήθεια κατάματα και προτιμούν να διαιωνίζουν τις προσδοκίες χωρίς να επιδιώκουν πραγματική αλλαγή.
Επιπλέον, προκύπτει μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη εντός της ΝΔ με τη διαγραφή του Μάριου Σαλμά. Αυτή η ενέργεια συνιστά μια σημαντική στιγμή στην εσωκομματική αντιπολίτευση, που εκπροσωπείται κυρίως από την κίνηση των 11. Ωστόσο, αυτοί οι υποστηρικτές φαίνεται να επιθυμούν να επηρεάσουν την πολιτική κατεύθυνση της κυβέρνησης, χωρίς να επιδιώκουν να αποχωρήσουν.
Η δραστηριότητα των 10 των αμφισβητιών ενδέχεται να μην είναι αρνητική για την κυβέρνηση, καθώς παρέχει μια εναλλακτική σύγκριση. Η σύγκριση με παλαιότερες κυβερνήσεις, όπως εκείνη του Νικήτα Κακλαμάνη, μπορεί να αναδείξει την πραγματικότητα και των προσδοκιών που οι πολίτες έχουν απέναντι στην τρέχουσα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Αξιοσημείωτο είναι ότι εν μέσω πολιτικής ίντριγκας, προτείνεται ότι ένας κανόνας θα έπρεπε να απαγορεύει την υποψηφιότητα ατόμων που συμμετέχουν ήδη σε άλλη κομματική διαδικασία, προκειμένου να αποφεύγονται περιττές ασάφειες στην πολιτική σκηνή.
Πηγή: tanea.gr