Συναγερμός σήμανε στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών μετά από μια επέμβαση τοκετού. Μια 16χρονη έγκυος οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε καισαρική και να γεννήσει.

Υποβλήθηκε σε τεστ pcr, όπως συμβαίνει με τον καθένα και την καθεμιά πριν μπει στο χειρουργείο.

Ωστόσο, όπως αναμεταδίδει το pelop.gr η ανήλικη μητέρα μπήκε στο χειρουργείο πριν βγουν τα αποτελέσματα και η απόφαση να προχωρήσει η διαδικασία της βασίστηκε στο rapid test της 16χρονης το οποίο είχε βγει (ψευδώς) αρνητικό. Η επέμβαση (καισαρική) έγινε λίγο μετά τις 14.30 το μεσημέρι.

Το αποτέλεσμα του τεστ της βγήκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα και ήταν θετικό, μια πληροφορία που φέρεται να μην έφτασε στα σωστά αυτιά έγκαιρα.

Η 16χρονη, μετά την καισαρική τομή, κι ενώ όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων είχε προσβληθεί από covid, μεταφέρθηκε κανονικά σε θάλαμο στη Μαιευτική Κλινική, μαζί με το νεογέννητο, ενώ στον ίδιο θάλαμο ήσαν και δύο ακόμα λεχώνες με τα νεογέννητά τους.

Στη Μαιευτική Κλινική διαπίστωσαν ότι η 16χρονη ήταν θετική στον κορονοϊό περίπου στις 02.30 μετά τα μεσάνυχτα, δηλαδή 8 ώρες αφότου είχε βγει το αποτέλεσμα. Επικράτησε πανικός, κινητοποιήθηκαν οι πάντες και το μωρό μεταφέρθηκε στη ΜΕΝ Νεογνών, ενώ η μητέρα του στο τμήμα covid.

Οι πληροφορίες του pelop.gr αναφέρουν ότι 8-10 άτομα από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μαιευτικής Κλινικής τέθηκαν άμεσα σε καραντίνα γιατί προφανώς είχαν έρθει σε επαφή με την 16χρονη.

Πηγή: newsbeast.gr