Εντυπωσιακή και γεμάτη παλμό ήταν η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και υποψήφιας βουλευτού Α’ Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας, Δόμνας Μιχαηλίδου. Δυναμική ήταν και η ανταπόκριση και συμμετοχή δεκάδων μελών της κυβέρνησης. Υπουργοί, Υφυπουργοί, Γενικοί Γραμματείς, Διοικητές και Πρόεδροι Οργανισμών, Ιδρυμάτων και Κρατικών φορέων απ’ όλη την Ελλάδα, έδειξαν με την παρουσία τους ότι στηρίζουν την κ. Μιχαηλίδου.

Ο χώρος που είχαν διαλέξει οι διοργανωτές αποδείχθηκε πολύ μικρός για να φιλοξενήσει τις εκατοντάδες Πειραιώτισσες και Πειραιώτες, που από νωρίς γέμισαν κάθε εκατοστό της οδού Δραγάτση και έφτασαν να κλείσουν και τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου, ξεπερνώντας τα 1.200 άτομα, σύμφωνα με την εκτίμηση των αστυνομικών αρχών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πολιτικός χρειάστηκε περισσότερα από 45 λεπτά για να διανύσει την απόσταση από το δρόμο, μέχρι το άγαλμα του Κολοκοτρώνη, λόγω του πλήθους που έσπευσε να τη χαιρετίσει.

Η κ. Μιχαηλίδου μίλησε για τα επιτεύγματα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και για το μέλλον της πόλης της που καθημερινά βελτιώνεται.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην εξαιρετική τους συνεργασία στο υπουργείο, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πόσο τυχερός είναι ο Πειραιάς που θα έχει μια τόσο άξια εκπρόσωπο.

Θερμές ευχές και μηνύματα στήριξης έστειλαν με βίντεο, λόγω παράλληλων εκλογικών υποχρεώσεων τους, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης καθώς και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Την Δόμνα Μιχαηλίδου, τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο βουλευτής Χριστόφορος Μπουτσικάκης, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας και γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης, ο αν. υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, οι γενικοί γραμματείς Θάνος Πετραλιάς, Παυλίνα Καρασιώτου και Βαγγέλης Κυριαζόπουλος, η διοικήτρια του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Θεανώ Καρποδίνη, ο διοικητής του ΟΠΕΚΑ Κωνσταντίνος Γλούμης- Ατσαλάκης, η υποδιοικήτρια του ΟΠΕΚΑ, Φαίη Καρποδίνη, η υποδιοικήτρια της ΔΥΠΑ Γιάννα Χορμόβα, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιάννης Βουτσινάς, ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά Μιχάλης Αγρανιώτης, πρόεδροι Κοινωνικών Δομών από τον Πειραιά και όλη τη χώρα, ο πρώην δήμαρχος της πόλης Χρήστος Αγραπίδης, η αντιδήµαρχος Οικονοµικών Υπηρεσιών Γλύκα – Χαρβαλάκου Αθηνά, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Αλεξάνδρα Τουμαζατου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αλέξανδρος Τζεφεράκος, Σούλα Λεωτσάκου Σούλα και Αλέξανδρος Καμαρατος, καθώς και η παραολυμπιονίκης Αλεξάνδρα Σταματοπούλου.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στην εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού και Αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, που την επέλεξε ως στενή του συνεργάτη , ως μέλος της Κυβέρνησής του, ενώ της εμπιστεύτηκε και την ευθύνη του τόπου που γεννήθηκε, της Α’ Πειραιώς και Νήσων.

Στη συνέχεια έκανε λόγο για το έργο και τις μεταρρυθμίσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στον τομέα ευθύνης της τα τελευταία χρόνια, αλλά και στον Πειραιά και τα νησιά, τονίζοντας τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει και τις κρίσιμες επιλογές που θα καθορίσουν το μέλλον.

Κλείνοντας την ομιλία της η Δόμνα Μιχαηλίδου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο κρίσιμο δίλημμα των εκλογών για την χώρα, αλλά και την Α’ Πειραιώς και Νήσων, λέγοντας: «Το ερώτημα που πρέπει να απαντήσουμε σε 60 ώρες από τώρα, είναι Κυριάκος Μητσοτάκης, ή Αλέξης Τσίπρας; Το σύνθημά της Νέας Δημοκρατίας, αντανακλά και συνοψίζει το έργο που κάναμε και το έργο που θα κάνουμε. Τον τρόπου που θα κυβερνήσουμε αν οι πολίτες μας εμπιστευτούν και για τα επόμενα χρόνια: Σταθερά, τολμηρά, μπροστά. Αλλά και το δικό μου σύνθημα, φίλες και φίλοι, αντανακλά την φιλοσοφία και την πρόθεσή μου. Σας προσκαλώ σήμερα, από εδώ, την καρδιά του Πειραιά, ελάτε να γίνουμε Δυνατοί Μαζί. Δυνατοί για να αλλάξουμε τον Πειραιά και τα νησιά μας μαζί, για να είμαστε ανίκητοι. Να ξανακερδίσουμε την παλιά αίγλη και τον καθοριστικό ρόλο που δικαιούται και αξίζει να έχει ο Πειραιάς. Να αποκτήσει πραγματική εκπροσώπηση και ισχυρή φωνή, εκεί που πρέπει. Ζητώ την εμπιστοσύνη σας. Ζητώ να γίνουμε δυνατοί, μαζί!» όπως είπε.

Πηγή: newsbeast.gr