Πάνω από 14.000 νέα κρούσματα κορονοϊού κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο η Γερμανία: με 14.419 νέες μολύνσεις, το σύνολό τους έφτασε τα 815.746, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

Το ίδιο διάστημα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, 267 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φτάνει τους 12.814.

Την ίδια ώρα, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ βρέθηκε μπροστά στην άρνηση των πρωθυπουργών των ομόσπονδων κρατιδίων για την επιβολή αυστηρότερων μέτρων για τον περιορισμό του ιού. Είναι χαρακτηριστικό πως η τηλεδιάσκεψη κράτησε έξι ώρες. Η επόμενη τηλεδιάσκεψη προγραμματίστηκε για τις 25 Νοεμβρίου και τότε η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί ενόψει και του Δεκεμβρίου.

«Κάθε επαφή που δεν πραγματοποιείται, είναι κάτι θετικό για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Και δεν πρέπει να γίνεται απολύτως καμία ιδιωτική γιορτή», δήλωσε η Μέρκελ.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχεδίαζε, χωρίς να έχει προηγουμένως διαβουλευθεί με τα κρατίδια, να εισηγηθεί αυστηρότερα μέτρα, τόσο σχετικά με τον περιορισμό των επαφών όσο και σε ό,τι αφορά την λειτουργία των σχολείων, ενώ επεδίωκε να επιτραπεί σε όποιον εργαζόμενο εμφανίσει συμπτώματα κρυολογήματος να παραμείνει στο σπίτι του για 5-7 ημέρες. Οι προτάσεις διέρρευσαν και προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από πολλούς Πρωθυπουργούς, ακόμη και από επικεφαλής κυβερνήσεων που ανήκουν στα κυβερνητικά κόμματα.

Σύμφωνα με την BILD, ιδιαίτερη ένταση υπήρξε μεταξύ της Άγκελα Μέρκελ και του Δημάρχου του Βερολίνου Μίχαελ Μύλερ, επειδή η Καγκελάριος εισηγήθηκε την λήψη επιπλέον μέτρων σε πόλεις όπου δεν παρατηρείται μείωση των κρουσμάτων, όπως η γερμανική πρωτεύουσα. «Περνάτε κι εσείς πότε-πότε από το Βερολίνο», φέρεται να είπε η κυρία Μέρκελ στον Δήμαρχο. «Ναι και δεν έχω δει κανέναν με πίτσα ή κεμπάπ τη νύχτα στο πάρκο», απάντησε εκείνος, για να επανέλθει η Καγκελάριος: «Βλέπετε όμως το βράδυ τις μεγάλες ουρές για ντονέρ».

Πηγή: newsbeast.gr