Η Τσέλσι κατέγραψε απώλειες 182,9 εκατ. ευρώ (153,4 εκατ. λίρες) κατά την αγωνιστική περίοδο 2020-21, με τον σύλλογο της Premier League να επισημαίνει πως η πανδημία είχε «σοβαρή επίδραση» στα έσοδα του κλαμπ.

Ο τζίρος των Λονδρέζων αυξήθηκε στα 518,5 εκατομμύρια ευρώ, από 485,3 τη σεζόν 2019/20, μετά τον θρίαμβο της κατάκτησης του Champions League που συνοδεύτηκε από υψηλά μπόνους, αλλά και λόγω των ποσών που μεταφέρθηκαν μετά την επέκταση της σεζόν 2019-20 στο οικονομικό έτος 2020-21.

Τα έσοδά των μπλε τις ημέρες των αγώνων μειώθηκαν στα 9,2 εκατ. ευρώ από 65 εκατομμύρια κατά την περσινή περίοδο, ενώ τα εμπορικά έσοδα μειώθηκαν από 203,2 εκατομμύρια ευρώ, σε 183,2 εκατομμύρια, καθώς οι περισσότεροι αγώνες της Premier League διεξήχθησαν κεκλεισμένων των θυρών λόγω των περιορισμών που ίσχυαν εξαιτίας του κορονοϊού.

«Αν δεν υπήρχε ο αντίκτυπος της πανδημίας τις ημέρες των αγώνων, είμαστε βέβαιοι ότι θα είχαμε επιτύχει κύκλο εργασιών ρεκόρ την σεζόν που ολοκληρώθηκε», δήλωσε ο πρόεδρος Μπρους Μπακ σε επίσημη τοποθέτησή του στην επίσημη ιστοσελίδα των περσινών πρωταθλητών Ευρώπης.

Και πρόσθεσε πως: «Η ισχύς, η σταθερότητα και η μακροπρόθεσμη προσέγγιση της χρηματοοικονομικής μας λειτουργίας σημαίνει ότι οι ροές εσόδων μας παραμένουν ισχυρές, ωστόσο η Covid-19 θα συνεχίσει να έχει αντίκτυπο και στο επόμενο οικονομικό έτος, καθώς οι εμπορικές μας δραστηριότητες παραμένουν σε χαμηλό επίπεδο».

Η Τσέλσι ανέφερε επίσης, πως η μόνη ροή εσόδων που έδειξε αύξηση στο περασμένο έτος ήταν τα τηλεοπτικά δικαιώματα που εκτινάχθηκαν από 217 εκατομμύρια ευρώ, σε 326,3 εκατομμύρια ευρώ.

Ο σύλλογος του Λονδίνου κατέληξε επισημαίνοντας ότι επένδυσε 263,3 εκατομμύρια ευρώ στην αγωνιστική ομάδα κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2020/21, συμπεριλαμβανομένων των επαναδιαπραγματεύσεων για τα συμβόλαια των παικτών.

Πηγή: newsbeast.gr