Ο νυχτερινός ουρανός φωτίστηκε από την Πανσέληνο Ιουνίου, το πρώτο καλοκαιρινό φεγγάρι που είναι η πρώτη υπερπανσέληνος της χρονιάς, αφού φαίνεται έως 14% μεγαλύτερη και 30% φωτεινότερη.

Οι φωτογραφίες είναι μαγικές, ιδιαίτερα όσες έρχονται από το Σούνιο στο ναό του Ποσειδώνα, από την Πανσέληνο που είναι γνωστή και ως Φεγγάρι της Φράουλας.

Σύμφωνα με την παράδοση, τα ονόματα των φεγγαριών αντλούνται από τους ινδιάνους της Βόρειας Αμερικής, ενώ η συγκεκριμένη Πανσέληνος ονομάστηκε Φεγγάρι της Φράουλας, γιατί τότε είναι η εποχή της ωρίμανσης και της συλλογής του δημοφιλούς φρούτου.

Σημειώνεται, πως με βάση την ονοματοδοσία των ιθαγενών της Βορείου Αμερικής, η Πανσέληνος του Ιανουαρίου ονομαζόταν Φεγγάρι του Λύκου. Του Φεβρουαρίου λέγεται Φεγγάρι του Χιονιού, του Μαρτίου Φεγγάρι του Σκουληκιού, του Απριλίου καλείται Ροζ Φεγγάρι από ένα μικρό λουλούδι Phlox subulata που ανθίζει στη Βόρεια Αμερική και του Μαΐου λέγεται Φεγγάρι του Λουλουδιού, αφού τότε η φύση είναι σε πλήρη άνθιση.

Επιπλέον, τον Ιούνιο ανατέλλει το Φεγγάρι της Φράουλας, από τη συγκομιδή των φρούτων, του Ιουλίου λέγεται Φεγγάρι της Αστραπής, από τις δυνατές καλοκαιρινές μπόρες, του Αυγούστου Φεγγάρι του Οξύρρυγχου, του Σεπτεμβρίου Φεγγάρι του Καλαμποκιού, του Οκτωβρίου Φεγγάρι των Κυνηγών, του Νοεμβρίου ονομάζεται Φεγγάρι του Κάστορα και του Δεκεμβρίου ονομάζεται Ψυχρό Φεγγάρι.

Δείτε μαγικές εικόνες με την Πανσέληνο Ιουνίου πάνω από τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο:

Πηγή: newsbeast.gr