Τα όσα έγιναν στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Άρη, όταν οπαδοί των γηπεδούχων έκαναν ντου στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας και προκάλεσαν τη διακοπή του αγώνα για 42 λεπτά, είναι δεδομένο ότι θα φέρουν τιμωρία. Και με βάση τα όσα αναφέρονται στον Πειθαρχικό Κώδικα θα είναι βαριά, χωρίς κανείς να μπορεί να προεξοφλήσει αυτή τη στιγμή το πόσο.

Αν το παιχνίδι δεν άρχιζε ξανά, αν ο Σκωτσέζος διαιτητής Μπόμπι Μάντεν αποφάσιζε την οριστική διακοπή, ο ΠΑΟΚ θα ζούσε μια… τραγωδία. Τώρα που το παιχνίδι έληξε ξανά, αφού οι δύο ομάδες ξαναβγήκαν στον αγωνιστικό χώρο για το τυπικό της υπόθεσης, τα χειρότερα αποφεύχθηκαν για τους ασπρόμαυρους. Χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι δεν θα τιμωρηθούν βαριά.

Εικόνα από τα επεισόδια των οπαδών του ΠΑΟΚ

Συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ -ο οποίος θα περιμένει με αγωνία και τις εκθέσεις του παρατηρητή και της αστυνομίας, πέρα φυσικά από φύλλο αγώνα- κινδυνεύει με πρόστιμο που μπορεί να φτάσει ακόμη και στις 250.000 ευρώ, ενώ ενδέχεται να δώσει χωρίς κόσμο τα επόμενα 4 εντός έδρας παιχνίδια του, αφού ο Πειθαρχικός Κώδικας αναφέρει τα εξής.

«Είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου

Η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, όπως και η δημιουργία επεισοδίων στα αποδυτήρια στις κερκίδες και στον εν γένει χώρο του γηπέδου, επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:

α) Χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ έως εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ, εφόσον η είσοδος των οπαδών ή τα επεισόδια δεν συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας.

β) Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται είτε με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας είτε με βιαιοπραγίες κατά προσώπων, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων (250.000) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, από δύo (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές».

Πηγή: newsbeast.gr