Η Κομισιόν θα θέσει στο τραπέζι της νέας συνεδρίασης του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, να σταματήσει η ενισχυμένη εποπτεία για την ελληνική οικονομία, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι.

«Αν η πρότασή μας εγκριθεί, όπως νομίζω ότι θα γίνει, θα είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, δήλωσε ότι «η οικονομία μας πλέει σε ταραγμένα νερά», προσθέτοντας ότι αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να αποφευχθεί η οικονομική ύφεση, αλλά οι δημοσιονομικές πολιτικές θα πρέπει να επικεντρώσουν στις μεταρρυθμίσεις, στις επενδύσεις και σε μια “συνετή πολιτική”, ειδικά για τις χώρες με υψηλό επίπεδο δημόσιου χρέους.

Ερωτηθείς αν ανησυχεί για τις αποδόσεις αρκετών κρατικών ομολόγων, ο Πάολο Τζεντιλόνι απάντησε ότι «είναι υπό παρακολούθηση». Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προκειμένου να αποτρέψει τον κατακερματισμό της αγοράς των ομολόγων, είναι καθησυχαστική για τις αγορές. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα ενημερωθούν σήμερα για της αποφάσεις της ΕΚΤ, από την πρόεδρο της, Κριστίν Λαγκάρντ.

Σημειώνεται, ότι νέα έκθεση του ΕSM για το 2021 υποστηρίζει ότι η Ελλάδα έχει εφαρμόσει αρκετές από τις απαιτήσεις που υπήρχαν στην μεταρρυθμιστική ατζέντα, ενώ τονίζει ότι η ελληνική οικονομία επανακάμπτει και μάλιστα με ρυθμό ανάπτυξης 8,3%.

Πηγή: newsbeast.gr