Η δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, τα ξημερώματα της Δευτέρας, σόκαρε όχι μόνο το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά γενικά την ελληνική κοινωνία. Είναι ένα περιστατικό που δείχνει, αν μη τι άλλο, ότι τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά και σε αυτό αναφέρθηκε και μια από τις αναγνωρίσιμες μορφές στους Έλληνες φιλάθλους, ο «Παπά-ΠΑΟΚ» όπως είναι γνωστός λόγω της μεγάλης του αγάπης για τον δικέφαλο του βορρά.

Ο πάτερ Χρήστος, λοιπόν, πήρε θέση για αυτό που έγινε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus. Εκεί όπου έκανε δηλώσεις από καρδιάς, εκφράζοντας τον πόνο του για όσα συμβαίνουν και την αγωνία του για την επόμενη μέρα, για το πώς θα μπει τέλος στην οπαδική βία.

«Πονάω μέσα μου. Μιλάμε για ό,τι χειρότερο μπορεί να γίνει σε μια κοινωνία. Πρέπει να νοιαστούμε, ιδιαίτερα εμείς που έχουμε θεσμικούς ρόλους, για το πώς θα φύγουν από τα μυαλά των ανθρώπων τέτοια βάρβαρα ένστικτα», είπε αρχικά στις δηλώσεις του και συνέχισε.

«Θέλει φοβερή προσοχή αυτήν τη στιγμή. Θέλει οι σύνδεσμοι, οι φίλαθλοι, οι ομάδες, η κοινωνία να ασχοληθεί σε βάθος. Κανένας δεν νοιάζεται να δώσει πραγματική αγωγή στα παιδιά… Όλα κινούνται πολλές φορές στην τύχη τους, αλλά η τύχη δεν μας ευνοεί 1.000%, πρέπει να σκύψουμε στα προβλήματα».

Ο «Παπά-ΠΑΟΚ» στο γήπεδο για την αγαπημένη του ομάδα

«Απέναντι είναι ο αδερφός σου, ο φίλος σου… Πώς σφάζεστε;»

Συνεχίζοντας, ο «Πάπα-ΠΑΟΚ» αναφέρθηκε στις συζητήσεις που είχε με άτομα που έχουν συμμετάσχει σε επεισόδια για οπαδικούς λόγους.

«Μου εξομολογήθηκαν παιδιά που συμμετείχαν σε αυτά τα τραγικά σημεία συναντήσεων. Το ξέρει η κοινωνία ότι κάθε τόσο ορίζουν συναντήσεις για να σφαχτούν; Δίνω την ψυχή και την καρδιά μου και πιστεύω ότι σε πολλές περιπτώσεις το πέτυχα, σε άλλες περιπτώσεις με ειρωνεύτηκαν και έφυγαν, δεν πειράζει. Αλλά, όταν το πέτυχα, ένιωσα περήφανος που μου είπαν: “πάτερ, δεν θα το ξανακάνω”. Του λέω “παιδάκι μου, εκεί απέναντι είναι ο αδελφός σου… ο φίλος σου, το κορίτσι σου… Πώς σφάζεστε;”», αναρωτήθηκε και πρόσθεσε.

«Θα μπορούσαν, εξ’ αφορμής τέτοιων καταστάσεων, οι αρχηγοί όλων των ομάδων ποδοσφαίρου, όσοι είναι στην πρώτη κατηγορία, να μαζευτούν και να κάνουν κοινή δήλωση. Να πουν «παιδιά, φτάνει… Δεν θα σας αφήνουμε να έρχεστε στο γήπεδο αν συνεχιστούν αυτές οι καταστάσεις». Δεν μπορούμε να κάνουμε πολεμική ιδεολογία την αγάπη μας για το ποδόσφαιρο. Να μην υπάρξει ούτε σταγόνα άλλου αίματος. Φτάνει».

Πηγή: newsbeast.gr