Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας διαδικτυακά στον δημοσιογράφο Αθανάσιο Έλλις στο 10ο Regional Growth Conference, το οποίο διεξάγεται στην Πάτρα. ευχαρίστησε αρχικά όλους για τις ευχές που δέχτηκε για ταχεία ανάρρωση μετά την ξαφνική περιπέτεια της υγείας του και όπως είπε χαρακτηριστικά: «Είμαι στις επάλξεις μετά από 2 ημέρες διακοπής. Πολύ σύντομα θα συνεχίσω το νέο τόπο ζωής με συνεχή άσκηση και όσο μπορεί κανείς να αθλείται γιατί είναι σημαντικό κομμάτι για την ζωή όλων μας».

Ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε μέσω της παρέμβασής του και στις εξελίξεις μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά και τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν για την Ευρώπη.

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι αν πετύχει ο Βλαντιμίρ Πούτιν πως μπορεί δια της βίας να επιβάλει τον στόχο του, θα δώσει θάρρος και σε παρόμοιους ηγέτες να προχωρούν σε τέτοιες συμπεριφορές. Για την Ευρώπη εξήγησε ότι θα πρέπει να προχωρήσει σε μεγαλύτερη αυτονομία τόσο ενεργειακή όσο και αμυντική και όπως είπε, «αν η Ευρώπη δεν έχει την αμυντική της αυτονομία τότε δεν θα έχει την σιγουριά και την ασφάλειά της».

Για τις εξελίξεις με την Τουρκία υπογράμμισε πως αν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει στόχο την εκλογική του επιβίωση, τότε δεν ξέρουμε ποιες θα είναι οι ενέργειές του.

Πηγή: newsbeast.gr