Ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε σε συνεδρίαση της νομαρχιακής επιτροπής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι συντηρητικοί κύκλοι όλων των αποχρώσεων πολεμούν το κόμμα, με στόχο να αποδομήσουν την προσφορά και το διαχρονικό του έργο.

Ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε ότι «δεν υπάρχει προοπτική για την παράταξή μας, αν δεν εκφράσουμε αξιακά και αξιόπιστα τον προοδευτικό χαρακτήρα μας. Κάθε άλλη επιλογή δεν προσφέρει στη χώρα, στους Έλληνες, και επομένως, δεν μπορεί να αποτελέσει για εμάς διέξοδο».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «αυτήν την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, αλλά και καθοριστική για την πορεία και το μέλλον της χώρας, η παράταξή μας είναι η μόνη που μπορεί να κάνει τη διαφορά» και πρόσθεσε:

«Γιατί από την ίδρυσή της ήταν διαφορετική, και αυτό της προσέδωσε την προωθητική δύναμη, να αλλάξει τη μοίρα της χώρας, των Ελλήνων. Και δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη μια τεράστια επιχείρηση συντηρητικών κύκλων όλων των αποχρώσεων, να αποδομήσουν την προσφορά και το έργο του ΠΑΣΟΚ, ακριβώς γιατί αισθάνονται ότι είναι απόντες από το κάδρο της ιστορίας».

«Έχουμε λοιπόν», συνέχισε, «όλες τις δυνατότητες να παίξουμε αυτόν τον καταλυτικό ρόλο στη δημόσια ζωή και να καταστούμε και πάλι πρωταγωνιστική δύναμη, αρκεί να διαμορφώσουμε και τις προϋποθέσεις ενόψει εκλογών».

Αναφερόμενος στην ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι «δεν θέλησαν να πάρουν το μάθημά τους από την πρόσφατη οικονομική κρίση και να αποστούν των πελατειακών τους αντιλήψεων και πρακτικών» και συμπλήρωσε: «Υπάρχει εξήγηση για αυτό, διότι ο πυρήνας της φιλοσοφίας του καθενός τους, ταυτίζεται σε ορισμένα δομικά στοιχεία, κυρίως στα ζητήματα αυταρχισμού, λαϊκισμού, ελέγχου της εξουσίας και όχι αλλαγής της, προκειμένου να διαμορφώνουν συνθήκες εξάρτησης μεταξύ κόμματος και πολίτη-πελάτη».

Ακόμη, ανέφερε ότι «σε πολλά ζητήματα είναι περισσότερο από εμφανής η απουσία πολιτικής διεξόδου από τις επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ, επιλογές που αντιθέτως, ενισχύουν συγκεκριμένα συμφέροντα σε βάρος των συμφερόντων της κοινωνίας», προσθέτοντας: «Επισημαίνω την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να προσφέρει διέξοδο, και πολύ περισσότερο προοδευτική διέξοδο στον τόπο».

Πηγή: newsbeast.gr