Αμέσως μετά την συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμο, ο Πάπας Φραγκίσκος μετέβη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου των Καθολικών όπου και μίλησε σε επισκόπους, ιερείς, μέλη μοναχικών ταγμάτων και της Αφιερωμένης Ζωής, ιεροσπουδαστές και κατηχητές της Καθολικής Εκκλησίας.

Επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στον καθεδρικό ναό αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου των καθολικών

Η επιστροφή του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα, πέντε χρόνια μετά την προηγούμενη επίσκεψή του, συμπίπτει με τη συμπλήρωση 41 ετών διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της χώρας μας και της Αγίας Έδρας και αποτελεί και ένα ακόμα έμπρακτο βήμα προόδου στις σχέσεις ανάμεσα στην Ορθόδοξη και την Καθολική Εκκλησία, μετά το σχίσμα του 1054.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Πάπας Φραγκίσκος έψαλλε το “Πάτερ Ημών” στα ελληνικά.

Όπως θα δείτε και στις αποκλειστικές φωτογραφίες του Newsbeast δεκάδες άτομα είχαν συγκεντρωθεί για να τον δούνε στην Πανεπιστημίου στο πεζοδρόμιο απέναντι από την εκκλησία.

Ανάμεσα τους και παιδάκια καθολικών που μένουν στην Ελλάδα κρατούσαν ελληνικές σημαίες και σημαίες με το λογότυπο του Πάπα.

Κατά την έξοδό του μάλιστα ο Πάπας χαμογελώντας στάθηκε και χαιρέτισε αρκετά από τα άτομα που τον επευφημούσαν.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη υπήρχε περιμετρικά και εντός της εκκλησία για την προστασία του Ποντίφικα.

Εντύπωση έκανε σε όλους τον όχημα μετακίνησης του Πάπα. Ένα απλό καθημερινό πολυμορφικό όχημα ιταλικής φίρμας χωρίς έξτρα ευκολίες.

Ο Προκαθήμενος της Ρωμαϊκής Εκκλησίας ήταν ιδιαίτερα απλός και χαμογελαστός από τις εκδηλώσεις αγάπης και δεν σταμάτησε να χαιρετά τον κόσμο ακόμα και μέσα από το αυτοκίνητο με ανοιχτό το παράθυρο και το χέρι του έξω.

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

Πηγή: newsbeast.gr