Τη Ρωσία κατηγόρησε σήμερα έμμεσα ο πάπας Φραγκίσκος για «ένοπλη κατάκτηση και επεκτατισμό» στην Ουκρανία χαρακτηρίζοντας τη σύγκρουση «βάρβαρο και παράλογο πόλεμο επιθετικότητας». Ο επεκτατισμός δεν έχει καμία σχέση με τον Θεό, είπε ο πάπας.

Μιλώντας σε μια αντιπροσωπεία ηγετών της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Ρώμη ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία ως έναν πόλεμο που βάζει τους Χριστιανούς σε αντιπαράθεση μεταξύ τους.

Οι περισσότεροι Ρώσοι και Ουκρανοί είναι χριστιανοί ορθόδοξοι, αλλά στην Ουκρανία υπάρχει και μια αρκετά μεγάλη καθολική μειονότητα αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters και το Ansa.

«Η συμφιλίωση μεταξύ των διαχωρισμένων χριστιανών, ως ένας τρόπος συνεισφοράς στην ειρήνη μεταξύ των αντιμαχόμενων λαών, είναι αυτές τις ημέρες εξαιρετικά επίκαιρη καθώς ο κόσμος μας διαταράσσεται από έναν βάρβαρο και παράλογο πόλεμο επιθετικότητας στον οποίο πολλοί, πολλοί χριστιανοί μάχονται ο ένας εναντίον του άλλου» είπε ο πάπας.

Αυτή ήταν η δεύτερη συναπτή ημέρα που ο πάπας μιλάει για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Χθες Τετάρτη καταδίκασε τον βομβαρδισμό ενός κατάμεστου εμπορικού κέντρου στην πόλη Κρεμεντσούκ με τουλάχιστον 18 νεκρούς.

Πηγή: newsbeast.gr