Ο πάπας Φραγκίσκος μίλησε σε εκπροσώπους ΜΜΕ και σχολίασε τον πόλεμο στην Ουκρανία, αναφέροντας ότι «ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος έχει κηρυχθεί», καθώς πλέον οι πολεμικές συρράξεις διεξάγονται σε πολλά κράτη του πλανήτη.

«Βλέπουμε αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία με έναν ορισμένο τρόπο επειδή είναι πιο κοντά σε εμάς και κεντρίζει περισσότερο τις ευαισθησίες μας», είπε χαρακτηριστικά και πρόθεσε ότι «υπάρχουν άλλες χώρες πολύ μακριά – σκεφτείτε ορισμένα μέρη της Αφρικής, τη βόρεια Νιγηρία, το βόρειο Κονγκό – όπου ο πόλεμος συνεχίζεται και κανείς δεν ενδιαφέρεται. Σκεφτείτε τη Ρουάντα πριν από 25 χρόνια. Σκεφτείτε τη Μιανμάρ. Ο κόσμος βρίσκεται σε πόλεμο».

«Πριν από μερικά χρόνια, σκέφτηκα να πω ότι βιώνουμε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο που διεξάγεται αποσπασματικά. Σήμερα, για μένα, ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος έχει κηρυχθεί», είπε σύμφωνα με την dailymail.co.uk και ανέφερε πως «αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις. Τι συμβαίνει στην ανθρωπότητα που είχε τρεις παγκόσμιους πολέμους μέσα σε έναν αιώνα; Έζησα τον πρώτο πόλεμο μέσα από τη μνήμη του παππού μου. Μετά ο δεύτερος και τώρα ο τρίτος. Και αυτό είναι κακό για την ανθρωπότητα, μια συμφορά. Πρέπει να σκεφτείτε ότι μέσα σε έναν αιώνα έγιναν τρεις παγκόσμιοι πόλεμοι, με όλο το εμπόριο όπλων από πίσω!».

Μάλιστα, μεταξύ άλλων, επέρριψε ευθύνες για τον πόλεμο στην Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, γιατί σύμφωνα με τον ίδιο η Βορειοατλαντική Συμμαχία «γάβγισε στην πόρτα της Μόσχας» και δεν έλαβε καμία ενέργεια για να αποτρέψει την πολεμική σύρραξη.

«Δεν βλέπουμε όλο το δράμα που εκτυλίσσεται πίσω από αυτόν τον πόλεμο, ο οποίος ίσως κατά κάποιο τρόπο είτε προκλήθηκε είτε δεν αποτράπηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά, με βάση το βρετανικό δημοσίευμα.

Πηγή: newsbeast.gr