Ο Πάπας Φραγκίσκος μέσω νέας εγκυκλίου που εξέδωσε το Βατικανό, ζήτησε από τα νεά ζευγάρια να μην κάνουν σεξ πριν τον γάμο, ώστε να μην διαλυθεί η σχέση τους στην πορεία της ζωής τους.

Σύμφωνα με την telegraph.co.uk, ποντίφικας υποστηρίζει στον πρόλογο του νέου εγγράφου για τους ιερείς και τις επισκοπές που έρχονται σε επαφή με αρραβωνιασμένα ζευγάρια ότι «η αγνότητα διδάσκει τον χρόνο και τη μέθοδο της αληθινής αγάπης».

Μάλιστα, αναφέρει οι σύγχρονες και μοντέρνες ενώσεις «διαλύονται» γρήγορα, ενώ τα αγνά ζευγάρια είναι αυτά που βρίσκονται σε θέση «να μάθουν πώς να είναι μαζί χωρίς την πίεση των σεξουαλικών σχέσεων».

Η συγκεκριμένη διδασκαλία βοηθά επίσης τα ζευγάρια μεγαλύτερης ηλικίας, προσθέτει ο Πάπας, εξηγώντας ότι τους δείχνει το δρόμο χωρίς σεξ προς τα τέλη της ζωής, ενώ η αρχή αυτή πρέπει να εφαρμόζεται ακόμη και αν τα αρραβωνιασμένα ζευγάρια ζουν μαζί.

Το έγγραφο 97 σελίδων, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη και ονομάζεται «Κατηχητικές διαδρομές για την έγγαμη ζωή», «αποτελεί ένα δώρο και είναι ένα καθήκον», δήλωσε ο ηγέτης της Καθολικής Εκκλησίας.

Επίσης, στο κείμενο αναφέρει ότι δεδομένων των υψηλών ποσοστών διαζυγίων και των λιγότερων γάμων τα τελευταία χρόνια υπάρχει ανάγκη για «ανανεωμένη ποιμαντική δέσμευση».

Πρόσθεσε ότι «η αιτία πολλών δυσκολιών» που αντιμετωπίζουν τα παντρεμένα ζευγάρια είναι «η νοοτροπία ηδονής που διαστρεβλώνει την ομορφιά και το βάθος της ανθρώπινης σεξουαλικότητας».

Πηγή: newsbeast.gr