Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μίλησε για το σχέδιο σχετικά με την έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων. Αυτό θα συμβεί σταδιακά και όχι όπως συνέβη τον Μάιο, μετά το πρώτο lockdown.

Μιλώντας στον Αθήνα 9,84 o Νίκος Παπαθανάσης είπε πως: «στα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα υπάρχει η εικόνα για τον χρόνο άρσης της καραντίνας στην αγορά η οποία θα προχωρήσει ανάλογα με τις εισηγήσεις των ειδικών, ενώ οι ανακοινώσεις από το υπουργείο θα γίνουν 4 μέρες πριν την επανεκκίνηση της λειτουργίας των καταστημάτων».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε πως το υπουργείο έχει έτοιμο σχέδιο για την έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων, ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι: «η επανεκκίνηση θα είναι σταδιακή ,θα γίνεται ανά εβδομάδα όπως είχε γίνει και τον Μάϊο».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα επιδότησης για θερμάστρες ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι αναμένεται η έγκριση από την ΕΕ ενώ σε αυτό θα ενταχθούν και όσοι έχουν ήδη αγοράσει τις θερμάστρες. Πρόκειται για επιδότηση ύψους 100 ευρώ ανά 15 τμ..

Τέλος, ο ίδιος επεσήμανε πως με το σχέδιο νόμου το οποίο ψηφίστηκε την Τρίτη θα υπάρχει έλεγχος από το υπουργείο στις on line πλατφόρμες ώστε να μην μπορούν να αλλάζουν τους κανονισμούς ενώ οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν καταγγελίες στο 1520 οι οποίες θα ελέγχονται από αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου, ενώ με πρόσφατη τροπολογία που πέρασε περιορίζονται τα κρούσματα αισχροκέρδειας με έλεγχο των τιμολογίων των σούπερ μάρκετ.

Πηγή: newsbeast.gr