Για τον αναπτυξιακό νόμο που αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον Ιούνιο με έργα που ανήκουν στο καθεστώς της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας συνέδριο «Smart Cities – City Connect Conference 2022» που πραγματοποιείται αυτή την ώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Αθήνα.

Ο Νίκος Παπαθανάσης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων σημείωσε ότι η «έξυπνη πόλη» δίνει το στίγμα της υπηρεσίας που θέλει η κυβέρνηση και η πολιτεία, να προσφέρουν στον πολίτη.

Ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε πως η κυβέρνηση, από την αρχή, δημιούργησε τις συνθήκες εκείνες που οδήγησαν τη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα να εμπιστευθεί την πατρίδα μας για επενδύσεις.

«Δημιουργήθηκε μια ”ζώνη ευκολίας” μεταξύ του επενδυτή και πολιτείας με αποτέλεσμα σήμερα, πλέον, «να υπάρχουν τεχνολογικοί πρωταθλητές που όχι μόνο έρχονται να επενδύσουν αλλά πολλαπλασιάζουν την θέση τους στη χώρα μας» τόνισε.

Πρόσθεσε ότι η ανεργία μειώνεται σταθερά και επανέλαβε τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στην επιστροφή Ελλήνων επιστημόνων, για να απασχοληθούν και να δημιουργήσουν, στη χώρα.

Τέλος, ανέφερε ότι εντός του Ιουνίου θα ξεκινήσει ο Αναπτυξιακός νόμος για τις περιοχές ειδικής αναπτυξιακής μετάβασης, υπογράμμισε ότι στόχος για το μέλλον είναι να δοθεί μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη της περιφέρειας και γι αυτό το σκοπό υπάρχει το σχέδιο Πισσαρίδη, το νέο ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα Ελλάδα 2.0, που είναι και οι βασικοί άξονες για να υλοποιηθεί το όραμα.

Πηγή: newsbeast.gr