Να έρθουν στην Ελλάδα ώστε να περάσουν το τελευταίο μέρος της ζωής τους αποφασίζουν ολοένα και περισσότεροι Γερμανοί συνταξιούχοι οι οποίοι βλέπουν τη χώρα μας ως «παράδεισο».

Οι Γερμανοί καταφθάνουν στην Ελλάδα αναζητώντας μία καλύτερη ποιότητα ζωής, ήλιο και βέβαια φορολογικά και οικονομικά πλεονεκτήματα αναφέρεται σε ρεπορτάζ της οικονομικής εφημερίδας Ηandelsblatt όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

«Ελλάδα, η ”Φλόριντα” της Ευρώπης. Ίσως οι αγνοί λάτρεις της Ελλάδας να ανατριχιάζουν με αυτό το όραμα. Αλλά η ελληνική κυβέρνηση το βλέπει σαν βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί τη χώρα παράδεισο συνταξιοδότησης. Θέλει να προσελκύσει για μετεγκατάσταση συνταξιούχους από τον κρύο βορρά στον ηλιόλουστο νότο» επισημαίνει το σχετικό άρθρο της γερμανικής εφημερίδας.

Οι συνταξιούχοι που μεταφέρουν την φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα φορολογούνται μόνο με 7% φόρο εισοδήματος

Χρήματα για φόρους

«Δεν είναι μόνο οι 3.000 ώρες ηλιοφάνειας τον χρόνο στην Κρήτη ή τη Ρόδο ο λόγος. Οι συνταξιούχοι που μεταφέρουν την φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα φορολογούνται μόνο με 7% φόρο εισοδήματος. Παρά τον χαμηλό φορολογικό συντελεστή, η μετεγκατάσταση συνταξιούχων θα πρέπει να αξίζει τον κόπο και για την ελληνική εφορία και οικονομία, μιας και οι συνταξιούχοι αναμένεται να ξοδέψουν μεγάλο μέρος των εισοδημάτων τους στην Ελλάδα και ίσως αγοράσουν σπίτι. Επιπλέον κίνητρο: όποιος αγοράσει νεόδμητο ακίνητο στην Ελλάδα ως το 2024 απαλλάσσεται από ΦΠΑ» αναφέρεται.

Χαμηλό το κόστος ζωής στην Ελλάδα

«Η Ελλάδα αποτελεί επίσης πόλο έλξης χάρη στο χαμηλό κόστος ζωής. Σύμφωνα με υπολογισμούς της Γερμανικής Στατιστικής Υπηρεσίας τον Σεπτέμβριο του 2021 το επίπεδο τιμών ήταν 23% χαμηλότερο από ό,τι στη Γερμανία. Σύμφωνα με μελέτη της δεξαμενής σκέψης DiaNEOsis, η Ελλάδα θα μπορούσε να αποκομίσει έως και 5 δις ευρώ ετησίως και να δημιουργήσει 60.000 νέες θέσεις εργασίας χάρη στη λεγόμενη ”silver economy”, την εγκατάσταση ξένων ηλικιωμένων πολιτών στη χώρα» προσθέτει η Ηandelsblatt .

Πηγή: newsbeast.gr