Πυρά κατά της Δύσης εξαπέλυσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, παραδεχόμενος ωστόσο πως η παρέμβαση των δυτικών δυνάμεων στον πόλεμο της Ουκρανίας έχει επηρεάσει καθοριστικά την εξέλιξη των συγκρούσεων. «Χωρίς αυτούς ο πόλεμος στην Ουκρανία θα είχε τελειώσει εδώ και πολύ καιρό», είπε.

«Όπως λένε οι ίδιοι οι Ουκρανοί ηγέτες, εάν δεν συνεχιστεί η παροχή ολοένα και πιο επιθετικών όπλων στην Ουκρανία, τότε θα χάσουν τον πόλεμο. Και αυτή είναι μια χαρακτηριστική παραδοχή, που σημαίνει μόνο ένα πράγμα: η Δύση είναι άμεσα συμμετέχουσα σε αυτόν τον πόλεμο. Χωρίς αυτή, η σύγκρουση θα είχε τελειώσει εδώ και πολύ καιρό και θα είχαν εξαλειφθεί απειλές που από την αρχή του πραξικοπήματος το 2014 “κρέμονταν” πάνω από ολόκληρο τον ρωσόφωνο πληθυσμό της χώρας που ονομάζεται Ουκρανία», δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Prensa Latina.

«Το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου χρησιμοποιήθηκε από τη Δύση όχι μόνο για να καταστρέψει οτιδήποτε ρωσικό, που υπήρχε ανέκαθεν στη σύγχρονη Ουκρανία, αλλά και για να δημιουργήσει άμεσες απειλές για την ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας στρατιωτικών βάσεων και άλλων υποδομών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας», πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός.

«Δεν μπορούμε πλέον να ανεχτούμε τη γραμμή της Δύσης, η οποία αποφάσισε για άλλη μια φορά να επιλέξει τη ναζιστική θεωρία και πρακτική για να κηρύξει αυτή τη φορά έναν υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας», συμπλήρωσε ο Λαβρόφ.

Πηγή: newsbeast.gr