Σε ένα απίστευτο παραλήρημα βρίσκεται αυτή την ώρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με τον Τούρκο πρόεδρο να παρουσιάζει φωτογραφίες νεκρών παιδιών και να κατηγορεί την Ελλάδα πως «έχει μετατρέψει σε νεκροταφείο προσφύγων το Αιγαίο».

«Ενώ εμείς παλεύουμε να αποτρέψουμε τα πτώματα των μωρών στις ακτές, η Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων με τις παράνομες και απερίσκεπτες απωθήσεις της.

Η προσφυγική κρίση δεν μπορεί να λυθεί με το θάνατο των αθώων που ξεκίνησαν να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον βυθίζοντας τις μπότες τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης», είπε ο Ερντογάν σύμφωνα με το Anadolu.

Στις φωτογραφίες που έδειξε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια του παραληρήματός του, υποστήριξε πως πρόκειται για δύο παιδιά που έχασαν τη ζωή τους όταν «η ελληνική ακτοφυλακή βύθισε τις βάρκες τους».

«Η Τουρκία θα υπερασπίζεται μέχρι τέλους τα δικαιώματά της σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο»

Η προκλητική ρητορική του Ερντογάν δεν έμεινε εκεί. Ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε συνέχεια στο παραλήρημα, λέγοντας: «Αναμένουμε από την Ελλάδα να αφήσει στην άκρη την πολιτική της έντασης και της πρόκλησης και να ακούσει τις εκκλήσεις μας για συνεργασία και αλληλεγγύη.

Ενώ η Τουρκία υπερασπίζεται τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τέλους, δεν θα εξαπατηθεί ποτέ από αυτούς που ακολουθούν στρατηγική έντασης.

Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να τερματίσει τη δίωξη των Τουρκοκυπρίων και να αναγνωρίσει επίσημα την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου το συντομότερο δυνατό».

Πηγή: newsbeast.gr