Ένα νέο μέτρο στα πλαίσια περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού ανακοίνωσε το Παρίσι. Συγκεκριμένα, η γαλλική πρωτεύουσα απαγορεύει υπηρεσίες delivery και take away για έτοιμα γεύματα και αλκοολούχα ποτά ανάμεσα στις 22:00 και τις 06:00 από αύριο, Παρασκευή (06/11).

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία του Παρισίου, η πώληση και κατανάλωση αλκοολούχων ποτών σε δημόσιους χώρους θα απαγορεύεται επίσης από τις 22.00 μέχρι τις 06.00 από τις 6 Νοεμβρίου.

Επιπλέον περιορισμοί θα επιβληθούν στη γαλλική πρωτεύουσα, με στόχο την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού, μεταξύ των οποίων και ο περιορισμός του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, όπως δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM η δήμαρχος Αν Ινταλγκό.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ινταλγκό είπε ότι στα νέα μέτρα θα περιλαμβάνεται το κλείσιμο συγκεκριμένων καταστημάτων που πουλάνε φαγητό και αναψυκτικά για το σπίτι στις 10μμ τοπική ώρα, μέτρο το οποίο θα προστεθεί στο lockdown που ισχύει στη Γαλλία σε εθνικό επίπεδο.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επέβαλε τον περασμένο μήνα νέο lockdown, υποχρεώνοντας τα μη απαραίτητα καταστήματα -όπως είναι αυτά που δεν πουλάνε βασικά τρόφιμα ή φάρμακα- να κλείσουν και τους πολίτες να πρέπει να χρησιμοποιούν υπογεγραμμένα έγγραφα για να δικαιολογούν την παρουσία τους εκτός σπιτιού.

Ωστόσο, οι γαλλικές Αρχές έκριναν ότι απαιτούνται περισσότερα μέτρα στο Παρίσι καθώς, παρά το lockdown, ήταν μεγάλος ο αριθμός των πολιτών που βρίσκονταν στους δρόμους της πρωτεύουσας αργά τη νύχτα.

Η επιβολή εκ νέου καραντίνας και αυστηρών περιορισμών έχει προκαλέσει οργανωμένες αντιδράσεις σε όλη την Ευρώπη παρότι χώρες, περιλαμβανομένης της Γαλλίας και της Ισπανίας, αντιμετωπίζουν ρεκόρ κρουσμάτων καθημερινά και τα νοσοκομεία ασφυκτιούν.

Πηγή: newsbeast.gr