«Δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές η αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα και οι συνεχείς απειλές κατά της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας, όπως διατυπώθηκαν από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου» επισημαίνει σε σχόλιό του το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, αναφερόμενο στην εντεινόμενη κλιμάκωση της γείτονος.

Η Χαριλάου Τρικούπη είναι επίσης ενοχλημένη από την πολιτική των «ίσων αποστάσεων» του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, καθώς «δίνει περιθώριο στην Τουρκία να συνεχίζει τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και τους εκβιασμούς σχετικά με την επιθυμία της Σουηδίας και της Φινλανδίας να ενταχθούν στη Συμμαχία».

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ και χώρες της ΕΕ οφείλουν όχι μόνο να κρατήσουν σταθερή θέση υπέρ της εφαρμογής του διεθνούς δικαίου, αλλά και να το αποδεικνύουν στην πράξη με τις επιλογές τους και πρωτίστως μη εξοπλίζοντας την γειτονική χώρα. «Το πικρό πάθημα από την αντιμετώπιση του κ. Πούτιν είναι ένα τραγικό μάθημα και οφείλουμε τα συμπεράσματά του να είναι διδακτικά απέναντι σε κάθε αναθεωρητισμό» καταλήγει το γραφείο Τύπου του κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Πηγή: newsbeast.gr