Κατά της κυβέρνησης στρέφεται το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο. «Σε όλο το διάστημα της κρίσης, παρακολουθεί σαν απλός παρατηρητής την αλματώδη αύξηση στις τιμές των καυσίμων. Χωρίς σοβαρούς ελέγχους σε όλα τα στάδια της αγοράς, το ράλι των τιμών θα είναι δίχως τέλος» σχολιάζει.

Ο Τομέας Οικονομικών του κόμματος επισημαίνει ότι η Ελλάδα έχει την τρίτη υψηλότερη τιμή βενζίνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το δεύτερο χαμηλότερο ΑΕΠ σε όρους αγοραστικής δύναμης κι «έτσι τα μέτρα που εξήγγειλε σήμερα ο πρωθυπουργός θα εξανεμισθούν τις επόμενες ημέρες, καθώς η βενζίνη θα οδεύει στα 3 ευρώ», όπως ανφέρει.

Επίσης το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σημειώνει ότι η τιμή της απλής αμόλυβδης ήταν στα 2,075 όταν ξεκίνησε το πρώτο fuel pass, ενώ σήμερα η μέση πανελλαδική τιμή έχει ξεπεράσει τα 2,42 ευρώ.

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κλείνει με την επανάληψη της θέσης του για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα, τονίζοντας πώς για να πιάσει όμως τόπο θα πρέπει να πλαισιωθεί και από αυστηρούς ελέγχους στην αγορά.

Πηγή: newsbeast.gr