«Η πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ με τον πλέον κυνικό τρόπο προσπάθησε να επιβάλλει την ομερτά, που επιδιώκει διακαώς η κυβέρνηση της ΝΔ για να κρατήσει την αλήθεια στο σκοτάδι, λέγοντας ότι όποιος παραβιάσει το απόρρητο, θα πάει για κακούργημα και θα μπει 10 χρόνια φυλακή» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής τονίζει ότι ο ελληνικός λαός μπορεί να μάθει με νόμιμο τρόπο την αλήθεια «εκτός και αν η ΝΔ έχει αποφασίσει να την θυσιάσει, συνεχίζοντας τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και προβοκατόρικων δημοσιευμάτων, ενθυμούμενη στιγμές από το ένδοξο παρελθόν της» όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

Επίσης επικρίνει τον πρωθυπουργό πως κρύβεται πίσω από το απόρρητο και επισημαίνει: «Ήρθε η ώρα βάσει της δυνατότητας που του δίνει το άρθρο 14 παρ. 4 ν. 3649/2008, να το άρει για τους υφισταμένους του στην ΕΥΠ και θεσμικά η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και η Εξεταστική Επιτροπή να ενημερωθούν για τον λόγο παρακολούθησης του προέδρου του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος».

Ακόμη το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, σημειώνει ότι δημόσια προχθές ο πρόεδρος της Βουλής επισήμανε τις εξουσίες της Εξεταστικής Επιτροπής και έδειξε και την οδό παράκαμψης της ούτως ή άλλως προσχηματικής επίκλησης του απορρήτου.

Πηγή: newsbeast.gr