Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος, εξέδωσε γραπτή δήλωση με την οποία σχολίασε την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα, αλλά και την στάση των εταίρων της Ελλάδας στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η νομιμότητα και το διεθνές δίκαιο «θα επικρατήσουν απέναντι σε κάθε φωνή αναθεωρητισμού, όσο δυνατή κι αν αυτή είναι. Αυτό είναι ένα σαφές και κατηγορηματικό μήνυμα που όλοι στη διεθνή κοινότητα θα έπρεπε να πρεσβεύουν με κάθε ευκαιρία, ειδικά στους οργανισμούς και τις συμμαχίες που συμμετέχει η Ελλάδα».

Μάλιστα, άφησε αιχμές για τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, αναφέροντας ότι «ο κ. Στόλτενμπεργκ θα πρέπει άμεσα να επιτελέσει τον πραγματικό του ρόλο ως Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ και όχι ως εκπροσώπου ενός μόνο μέλους. Ειδικά όταν το μέλος αυτό, η Τουρκία, απειλεί την εθνική κυριαρχία ενός άλλου μέλους, της Ελλάδας, και εκβιάζει ανοικτά την ίδια τη συμμαχία όσον αφορά στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας».

«Την ώρα που εντείνεται η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και στην Κύπρο και ο Τούρκος Πρόεδρος επιμένει ακόμη και σήμερα στην ακραία ρητορική εναντίον της χώρας μας, δεν μπορεί κανείς στην Ελληνική Κυβέρνηση να δείχνει ανοχή σε “μισόλογα” και “ίσες αποστάσεις” από την πλευρά του κ. Στόλτενμπεργκ», πρόσθεσε στη συνέχεια της ανακοίνωσης του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: newsbeast.gr