Ο αναθεωρητισμός του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «απαιτεί χειροπιαστή απάντηση», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Όπως σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη: «Το νέο ανθελληνικό ντελίριο του Τούρκου Προέδρου με τις παραληρηματικές αποστροφές ότι η Ελλάδα δεν είναι ίση με την Τουρκία ή ότι δήθεν τηρεί αναξιοπρεπή στάση, καθώς και η επίδοση διαβήματος στον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα σχετικά με το καθεστώς των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, χτυπούν ξανά το καμπανάκι σε συμμάχους και εταίρους».

«Το διεθνές δίκαιο είναι το μεγαλύτερο όπλο της πατρίδας μας», τονίζει παράλληλα, καλώντας τους εταίρους της χώρας «να σταματήσουν να υπνοβατούν μπροστά στις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις». Προτείνει δε, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, να προχωρήσουμε στη διαμόρφωση μίας ειδικής σχέσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας με αυτοματοποιημένες κυρώσεις όταν παραβιάζονται το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Κάθε μέρα, δε, γίνεται όλο και πιο σαφής η ανάγκη επιβολής εμπάργκο όπλων. Όσοι συνεχίζουν να εξοπλίζουν την Τουρκία υπονομεύουν ευθέως την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Πηγή: newsbeast.gr