Το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση για τις νέες προκλήσεις κατά της Ελλάδας που εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω του Twitter, όπου έκανε ανάρτηση στα ελληνικά.

Μεταξύ άλλων ζήτησε να εφαρμοστούν κυρώσεις σε όσους υποστηρίζουν την τωρινή τουρκική κυβέρνηση, ενώ ξεκαθάρισε ότι είναι «εθνικό μας καθήκον να παλέψουμε για μία συνολική ευρωπαϊκή απάντηση».

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

«Με φόντο αποβατική άσκηση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του ο Τούρκος Πρόεδρος επιδόθηκε σε νέο κρεσέντο αναθεωρητισμού, το οποίο προκλητικά ανάρτησε στα ελληνικά στο Twitter, και ο εκπρόσωπος του κόμματος Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, προχώρησε σε ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας αναφέροντας: “Μπορεί να έρθουμε ένα βράδυ”.

Η παραβατικότητα δεν θα υπερισχύσει του διεθνούς δικαίου. Η ελληνική κυριαρχία επί των νησιών του Αιγαίου είναι αδιαμφισβήτητη.

Είναι εθνικό μας καθήκον να παλέψουμε για μία συνολική ευρωπαϊκή απάντηση. Με στοχευμένες οικονομικές κυρώσεις σε όσους στηρίζουν το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν και με ένα πανευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων, όπως έχει ζητήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2020, μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής».

Πηγή: newsbeast.gr