«Με τη σημερινή μεθόδευση στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής (σ.σ. όπου αποκλείστηκαν σχεδόν όλοι οι μάρτυρες που πρότειναν τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κληθούν) έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής. Αυτός που ευαγγελιζόταν το φως, επέβαλε το σκοτάδι. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστησε μια θεατρική παράσταση για να κρυφτεί ο ίδιος και ο ανιψιός του αλλά και να συσκοτιστούν οι παρακρατικές δράσεις» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ.

Όπως αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη, «η Η ΝΔ, που έχει την πλειοψηφία στην εξεταστική επιτροπή, απέκλεισε από τον κατάλογο των μαρτύρων:

  • Τον Πρωθυπουργό που είναι ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ και ο μόνος που μπορεί να άρει το απόρρητο βάσει του άρθρου 14 παρ. 4 ν. 3649/2008
  • Τον Γρηγόρη Δημητριάδη πρώην Γενικό Γραμματέα του πρωθυπουργικού γραφείου που κατά τ’ άλλα παραιτήθηκε για τις παρακολουθήσεις
  • Τους αρμόδιους Υπουργούς Γιώργο Γεραπετρίτη και Κυριάκο Πιερρακάκη
  • Τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη, θύμα παρακολούθησης, και τους δημοσιογράφους που ερεύνησαν την υπόθεση
  • ενώ επιπλέον έθεσε στο απυρόβλητο τους επιχειρηματίες φίλους του Μαξίμου, που συνδέονται με τις εταιρίες που διαχειρίζονται το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator.

Ευτυχώς που στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ακολουθείται αντίστροφη διαδικασία και οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης θα έχουν βήμα.

Η κυβερνητική φάμπρικα να μείνει η αλήθεια στο σκοτάδι φάνηκε από νωρίς με την επίκληση του απορρήτου των αρμοδίων ενώπιον της Βουλής και τις απειλές της Ντόρας Μπακογιάννη ότι όποιος δεν στοιχηθεί πίσω από το απόρρητο, θα μπει 10 χρόνια φυλακή».

Και καταλήγει: «Αντιπροσωπεία Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα και αναμένουμε να μπει φραγμός στην αντιθεσμική συμπεριφορά του κυβερνώντος κόμματος.

Όσο, δε, για τη γελοία σπέκουλα της ΝΔ να ταυτίζει το Κίνημα μας με τον ΣΥΡΙΖΑ, τους απαντάμε ότι είναι πλέον σε όλους φανερό ότι μιμούνται επάξια τις πρακτικές της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και τους θυμίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κινείται αξιακά και δεν ετεροπροσδιορίζεται. Ας ανατρέξουν στη στάση μας σε ανάλογες περιπτώσεις εξεταστικών επιτροπών κατά το παρελθόν».

Πηγή: newsbeast.gr