Το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία σχολίασε τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής, στα οποία αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την συνέντευξη Τύπου που έδωσε από τις Βρυξέλλες.

Η Χαριλάου Τρικούπη αναφέρει ότι δεν γίνεται καμία αναφορά σε κυρώσεις προς την Τουρκία, παρόλο που σχολιάζεται η προκλητική συμπεριφορά που έχει υιοθετήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ «ενώ εκφράζεται η “ανησυχία” των ηγετών, δεν περιλαμβάνονται συγκεκριμένα μέτρα αλληλεγγύης και αποτροπής, όπως είναι το εμπάργκο όπλων, το οποίο έχει ψηφιστεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Σεπτέμβριο του 2020 με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη».

Επιπλέον, σημειώνεται ότι η Σύνοδος, αφού επαναλαμβάνει τις παροτρύνσεις για σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και της εδαφικής ακεραιότητας των Κρατών Μελών, υπενθυμίζει τη Δήλωση της 25ης Μαρτίου 2021, όπου εξειδικευόταν η στρατηγική της «Θετικής Ατζέντας» στις Ευρωτουρκικές σχέσεις.

Επίσης, το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι «η Κυβέρνηση αντί να πανηγυρίζει για τη συμπερίληψη στα Συμπεράσματα των αυτονόητων διατυπώσεων, θα πρέπει να εργαστεί, ώστε να καταστεί σαφές στους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι η αυταρχική και αναθεωρητική πολιτική του Προέδρου Ερντογάν δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τον κατευνασμό, αλλά με ουσιαστικά μέτρα αποτροπής».

Πηγή: newsbeast.gr