Στη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η οικογένεια του Νόβακ Τζόκοβιτς, ο πατέρας του έδωσε την δική του εκδοχή για τα γεγονότα που διαδραματίζονται τα τελευταία 24ωρα. Τόνισε ότι οι ιθύνοντες του παγκόσμιου τέννις δεν είδαν με καλό μάτι την αναρρίχηση ενός αθλητή από την Σερβία στην κορυφή, αλλά ότι ο γιος του δεν θα υποκύψει και θα κερδίσει άλλα 10 Grand Slam.

Μάλιστα, την ίδια ώρα ο Σέρβος τενίστας έκανε και την πρώτη του τοποθέτηση μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τη βίζα, ανεβάζοντας και μία φωτογραφία από την προπόνησή του.

Αναλυτικά η δήλωση του Σρνταν Τζόκοβιτς, πατέρα του Νόβακ:

«Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για την άνευ όρων υποστήριξή τους στον Νόβακ και την οικογένειά του. Ευχαριστώ όλους όσους υπερασπίζονται την ελευθερία της γνώμης και του λόγου. Δεν άφησε τον εαυτό του να τον γονατίσουν, ούτε θα τον γονατίσουν ποτέ. Διάφορα πράγματα έχουν συμβεί αυτές τις μέρες. Είναι ένας ψυχικός ογκόλιθος, ένας φανταστικός νέος, που είναι καλός με όλους, κάποιος που προσπαθεί πάντα να βοηθήσει, να μην ξεκολλήσει ποτέ. Αλλά σε κάποιους ισχυρούς ανθρώπους δεν άρεσε να είναι από μια μικρή φτωχή χώρα.

Δεν τους άρεσε που κάποιος μπορούσε να είναι ο καλύτερος στο δικό τους άθλημα. Θα έπρεπε να εφεύρουν ένα άλλο παιχνίδι, αλλά και εκεί θα είναι ο καλύτερος στον κόσμο. Όμως το παιχνίδι που παίζεται τις τελευταίες έξι μέρες ήταν απίστευτα δύσκολο για τον ίδιο και την οικογένειά του. Τον περίμεναν στο αεροδρόμιο και δεν είχε δικαιώματα. Του αφαίρεσαν όλα τα δικαιώματα που ανήκουν σε έναν άνθρωπο. Προσπάθησαν να τον αναγκάσουν να υπογράψει απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης για να μπορέσουν να τον απελάσουν πίσω. Δεν του έδωσαν καν επαφή με την ομάδα του, δικηγόρους και φίλους, ήταν μόνος μαζί τους για αρκετές ώρες. Του πήραν ακόμη και το τηλέφωνο και άλλα πράγματα.

Μετά από λίγες ώρες, του επέστρεψαν το τηλέφωνο και αυτός και η ομάδα του ετοίμασαν μια φανταστική υπερασπιστική γραμμή. Αυτή είναι μια μεγάλη νίκη για ολόκληρο τον ελεύθερο κόσμο. Όλοι έχουμε το δικαίωμα να λέμε αυτό που πιστεύουμε και να μην έχουμε συνέπειες για την προσωπική γνώμη. Σεβόμαστε όλους τους νόμους κάθε χώρας στην οποία εισερχόμαστε.

Με τις πράξεις του σεβάστηκε ό,τι του ζητούσαν για να κάνει τη δουλειά του, το τένις είναι η δουλειά και η αγάπη του. Μόλις ήρθε για να παίξει τένις και ήθελαν να του το πάρουν αμέσως. Ο δικαστής ήταν ακέραιος, σεβάστηκε τα γεγονότα. Πήρε τη μόνη απόφαση που μπορούσε να ληφθεί, να αφήσει ελεύθερο τον Νόβακ και να κάνει τη δουλειά του.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων του τον στήριξε, αλλά και όσοι δεν ήταν υπέρ του τα προηγούμενα χρόνια, όπως ο Κίργιος, που έλεγε ότι ο Νόβακ είναι το φυλαχτό αυτού του αθλήματος. Υπάρχει επίσης ο Άντι Μάρεϊ, ο φίλος του από τα νεανικά του χρόνια και πολλοί άλλοι πρώην και νυν παίκτες από όλο τον κόσμο. Δεν έχουμε τίποτα εναντίον του αυστραλιανού λαού, εναντίον οποιουδήποτε λαού στον κόσμο. Γνωρίζουμε ότι ο Νόβακ έχει την υποστήριξη του απλού κόσμου. Και πέρυσι, όταν κάποιοι παίκτες δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στις χώρες τους, έδωσε τα χρήματά του για να επιστρέψουν. Αυτός είναι ο Νόβακ. Είναι ο ήλιος. Όχι μόνο στη Σερβία αλλά παγκόσμια! Είναι η ενσάρκωση της καλοσύνης, όλων των προτερημάτων που μπορεί να περιέχει ένα ον.

Λαμβάνουμε υποστήριξη από την Αφρική, την Ασία, τη Νότια Αμερική, τη Ρωσία, την Κίνα εδώ και μέρες: Είναι όλοι Νόβακ. Όλοι βλέπουν την ενσάρκωση του αγώνα τους για ελευθερία μέσω του Νόβακ. Θέλω αυτό να είναι ένα σημείο καμπής. Θέλω να ξαναβρεθούμε σε τρεις εβδομάδες όταν κερδίσει το Australian Open. Θα προσπαθήσει να δείξει ότι είναι ο καλύτερος στον αθλητικό χώρο. Δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ και δεν θα γονατίσουμε ποτέ.

«Θα κερδίσει άλλα 10 Grand Slam. Δεν καταλαβαίνουν τι του έκαναν. Είναι υπέροχος. Έχει τόση ψυχική δύναμη που αυτό δεν τον έχει ενοχλήσει. Ανυπομονεί για τις 17 Ιανουαρίου για να ξεκινήσει το τουρνουά».

Από την πλευρά του, ο αδερφός του δήλωσε:

«Η δικαιοσύνη ήρθε στο φως. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το νομικό σύστημα της Αυστραλίας και την δικαστή Κέλι, που χειρίστηκε την υπόθεση αρκετά ουδέτερα. Αυτή την δίκη, που διήρκεσε περισσότερες από επτά ώρες, την παρακολούθησε όλος ο κόσμος.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο με αυτή την ευκαιρία. Είδαμε όμορφες εικόνες από το Βελιγράδι, τη Μπάνια Λούκα, το Ζαντάρ, μέχρι τη μακρινή Μελβούρνη, όπου μέρα με τη μέρα μαζεύονταν όλο και περισσότεροι μπροστά στο ξενοδοχείο όπου βρισκόταν ο Νόβακ.

Ζητώ άλλη μια φορά συγγνώμη που περιμέναμε μέχρι τώρα. Θέλαμε να έχουμε την πιο καθαρή κατάσταση και να σας παρουσιάσουμε ολόκληρη την εικόνα. Είναι εξαιρετικά δύσκολο για εμάς ως οικογένεια. Είμαστε πολύ συναισθηματικοί γιατί είναι ο Νόβακ μας. Είναι πολύ δύσκολο να υπερασπιστείς τον Νόβακ χωρίς να προσβάλεις κανέναν. Ήμασταν μαχητές για τη δικαιοσύνη και κάναμε τα πάντα για να σεβαστούμε όλα τα πρωτόκολλα και να δείξουμε σε όλο τον κόσμο την αγάπη και την υποστήριξη που έχουμε για τον Νόβακ.

Ο Νόβακ είναι ελεύθερος! Μόλις προπονήθηκε. Πάει να κερδίσει άλλο ένα Australian Open. Πήγε στην Αυστραλία για να παίξει τένις. Έφυγε με τις καλύτερες δυνατές προθέσεις, έδωσε όλα τα δικαιολογητικά που μπορούσε και στο τέλος πήρε ιατρική απαλλαγή. Τον επίλογο τον μάθαμε σήμερα. Ο Νόβακ είναι αθλητής, παίζει τένις, είναι ο καλύτερος τενίστας όλων των εποχών. Είμαστε ικανοποιημένοι που ικανοποιήθηκε η δικαιοσύνη και η αλήθεια, που αποδείχθηκε σε όλο τον κόσμο τι είναι αλήθεια».

Στη συνέχεια πήρε το λόγο η μητέρα του η οποία δήλωσε περήφανη για «την μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα» του γιου της:

Mητέρα Τζόκοβιτς: «Αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του»!
«Είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε τη νίκη του γιου μας Νόβακ. Πάντα αγωνιζόταν για δικαιοσύνη. Δεν έχει κάνει τίποτα κακό. Πήγε εκεί για να κερδίσει αυτό το τουρνουά. Αυτή η κατάσταση ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Υπήρξε ένα φάσμα συναισθημάτων: λύπη, φόβος, απογοήτευση. Υπήρχαν στιγμές που δεν είχε μαζί του το κινητό, δεν είχαμε ιδέα τι συνέβαινε. Δεν ξέραμε τι του συνέβαινε, αν ήταν καλά, αν ήταν χορτάτος, αν ήταν υγιής. Αυτά είναι μερικά πράγματα που εγώ ως μητέρα δεν μπορώ να τα ξεπεράσω. Όλες οι μητέρες θα με καταλάβουν.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους στον κόσμο που του στάθηκαν και τον στήριξαν στη Μελβούρνη μπροστά σε αυτό το λεγόμενο ξενοδοχείο. Αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του, είναι μεγαλύτερη από οποιοδήποτε Grand Slam. Ο Nόβακ δεν έκανε τίποτα ενάντια στους νόμους της Αυστραλίας, αλλά κακοποιήθηκε με τους τρόπους που έχουμε δει, πιθανότατα θα μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα».

Ο θείος του, Γκόραν, συμπλήρωσε:

«Ως θείος, είμαι περήφανος γιατί αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη του Νόβακ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον δικαστή που πήρε την απόφαση, τον πρόεδρό μας και τον πρωθυπουργό που συνέβαλαν μέσω της διπλωματικής οδού στην καλύτερη μεταχείρισή του. Αυτό θα τον ενισχύσει. Ελπίζω ότι θα μπορέσει να προετοιμαστεί αρκετά για να κερδίσει το δέκατο Australian Open και το 21ο Grand Slam».

Πηγή: Gazzetta.gr

Πηγή: newsbeast.gr