Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να βγουν τα πορίσματα για τους θανάτους της 6 μηνών Ίριδας και της 3,5 ετών Μαλένας, από τις τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν στα όργανα των αδικοχαμένων παιδιών.

Επίσης, σύμφωνα με τα όσα είπε στο MEGA ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος, αναμένονται και τα αποτελέσματα για τα δείγματα αίματος της 9χρονης Τζωρτζίνας που είχαν κρατηθεί -καθώς πέθανε πιο πρόσφατα από τις δύο αδελφές της- στο Καραμανδάνειο, στο Ωνάσειο και στο Παίδων.

Οι πληροφορίες βέβαια αναφέρουν ότι από τις νέες εξετάσεις που έγιναν στα όργανα της Μαλένας και τις Ίριδας, είναι δύσκολο να βγουν συμπεράσματα χωρίς να υπάρχει και αίμα από τα παιδιά, όπως υπάρχει στην περίπτωση της Τζωρτζίνας.

Όσο για τις έντονες συζητήσεις για εκταφή της Τζωρτζίνας, σύμφωνα με το MEGA, δε θεωρείται πιθανό να δοθεί άδεια για να γίνει κάτι τέτοιο.

Το έγγραφο του «Παίδων» που ακυρώνει τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου

Στο μεταξύ, την ώρα που η προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου επιμένει να «ρίχνει» στο νοσοκομείο το φταίξιμο για την υπερβολική δόση κεταμίνης που σκότωσε την 9χρονη Τζωρτζίνα, ένα έγγραφο από το νοσοκομείο «Παίδων» έρχεται να ξεκαθαρίσει την εικόνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το MEGA, το πλήρες επεξηγηματικό έγγραφο από το «Παίδων» στάλθηκε στην ανακρίτρια και περιέχει καθοριστικές πληροφορίες για το τι περιείχε το κιτ που είχαν οι αναισθησιολόγοι όταν επιχείρησαν να κάνουν ανάνηψη στην Τζωρτζίνα, τον Ιανουάριο του 2022.

Στο έγγραφο αυτό, τονίζεται ότι στο κιτ υπήρχαν συνολικά 12 φαρμακευτικές ουσίες για τη διασωλήνωση και τη διάσωση της ασθενούς και ανάμεσα σε αυτές και πέντε αμπούλες των 100 mg υπο αραίωση κεταμίνης.

Οι γιατροί τονίζουν ότι καμία από αυτές δεν χρησιμοποιήθηκε, γιατί δεν υπήρχε ανάγκη, καθώς χρησιμοποιούνται εξαιρετικά σπάνια σε ανάγκες διασωλήνωσης.

Ωστόσο, υπογραμμίζουν ότι και οι πέντε αμπούλες να είχαν χρησιμοποιηθεί κατά λάθος από τους γιατρούς, δεν θα μπορούσε να βρεθεί η ποσότητα κεταμίνης που βρέθηκε στον οργανισμό της άτυχης Τζωρτζίνας.

Πάντως, σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, δόθηκε άδεια να εξεταστεί το δείγμα αίματος της Τζωρτζίνας όπου βρέθηκε η κεταμίνη και από εργαστήριο που θα επιλέξει η πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου, για να υπάρξει πραγματογνωμοσύνη και από την πλευρά της κατηγορούμενης.

Πηγή: newsbeast.gr