Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να μείνει ανεξιχνίαστη η υπόθεση με τον θάνατο των τριών αδελφών στην Πάτρα μέσα σε τρία χρόνια ο καθηγητής Παθολογίας και Καρδιολογίας, Περικλής Νταβλούρος.

Όπως τόνισε, στον απόηχο και της δήλωσης της οικογένειας, που ζήτησε σεβασμό στις δημόσιες αναφορές για το θέμα, «αυτήν την στιγμή, μπορούμε να ξέρουμε μόνο τι δεν έχει συμβεί και όχι τι έχει συμβεί».

Ο κ. Νταβλούρος μιλώντας για το ιστορικό του τελευταίου παιδιού της οικογένειας, σημείωσε πως «αυτό που ξέρουμε είναι ότι ο απινιδωτής στην μικρή Τζωρτζίνα, δεν έχει καταγράψει μια επικίνδυνη, θανατηφόρα αρρυθμία από αυτές που επιφέρουν τον θάνατο».

«Στον αιφνίδιο θάνατο παιδιών στην Ελλάδα, σύμφωνα με ελληνική μελέτη, ευθύνεται κυρίως η καρδιά, όμως υπάρχουν και άλλα αίτια. Σε πολλές περιπτώσεις, παρά τις εξετάσεις και την ενδελεχή έρευνα, μπορεί και να μην βρούμε ποτέ τίποτα, παρά τις ιστολογικές, τις τοξικολογικές και τις εξετάσεις DNA. Μεγάλο ποσοστό τέτοιων περιστατικών παραμένει ανεξιχνίαστο», επισήμανε με νόημα ο κ. Νταβλούρος.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, υπογράμμισε πως «ένας προγεννητικός έλεγχος το πιθανότερο είναι να μην μας βοηθούσε να βρούμε κάτι, εκτός εάν κάποιος στην οικογένεια είχε κάποιο γνωστό πρόβλημα».

«Δεν είναι κληρονομικές όλες οι γονιδιακές παθήσεις. Το ότι δεν έδειξε κάτι ο γονιδιακός έλεγχος δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει πρόβλημα» υπογράμμισε ο Περικλής Νταβλούρος ενώ επανέλαβε εμφατικά πως «ποσοστό έως 30% των θανάτων παιδιών και νέων, παραμένει ανεξιχνίαστο σε όλον τον κόσμο».

«Η οικογένειά μας κινείται από κοινού στη δύσκολη αυτή υπόθεση» υπογράμμισε για μία ακόμα φορά, ο πατέρας των τριών κοριτσιών, Μάνος Δασκαλάκης, μιλώντας στο pelop.gr, στον απόηχο του χθεσινού αιτήματος του ίδιου και της συζύγου του για σεβασμό στη μνήμη των κοριτσιών τους.

Πηγή: newsbeast.gr