Συμφωνα με την καταγγελία που έκανε μια μητέρα μαθήτριας Γυμνασίου στην Πάτρα, καθηγήτρια αρνήθηκε να βαθμολογήσει εργασία για την ομοφοβία καθώς όπως υποστηρίζει η γυναίκα, η εκπαιδευτικός απάντησε πως «δεν υποστηρίζω λούγκρες».

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα pelop.gr, η συγκεκριμένη κυρία, περιέγραψε με ανάρτησή της στο διαδίκτυο, όσα έζησε η κόρη της και οι συμμαθητές της στην Γ’ Γυμνασίου σχολείου της Πάτρας. Όλα άρχισαν όταν η εκπαιδευτικός ανακοίνωσε στην τάξη ότι θα γράψουν διαγώνισμα στο μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής. Επίσης, δόθηκε η δυνατότητα στα παιδιά να κάνουν μία εργασία ελεύθερου θέματος για επιπλέον βαθμό.

«Η κόρη μου, ευαισθητοποιημένη με αρκετά κοινωνικά προβλήματα αποφασίζει να κάνει εργασία σχετικά με τρία από αυτά, τα οποία την έχουν προβληματίσει κατά τη διάρκεια της εφηβείας της πάρα πολύ: Σεξισμός, Ομοφοβία, Πείνα. Αφιερώνει χρόνο, ψάχνει πηγές. Το παρουσιάζει, περήφανα την ώρα του μαθήματος για να πάρει την εξής ανεκδιήγητη απάντηση από την “καθηγήτριά” της: “Δεν μετράω την εργασία σου γιατί δεν υποστηρίζω λούγκρες”, τονίζοντας πως δεν κοιτάει τα υπόλοιπα προβλήματα που έχει γράψει και μένει μόνο στην ομοφοβία».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «η συγκεκριμένη καθηγήτρια κάνει μάθημα στα παιδιά αυτά 3 φορές την εβδομάδα». Η μητέρα δηλώνει πως έχει ενημερώσει αρμοδίως όμως «κανείς δεν ενδιαφέρθηκε».

Και προσθέτει: «Ευτυχώς το παιδί μου αποφοιτά φέτος από το συγκεκριμένο σχολείο. Η εν λόγω “καθηγήτρια” όμως θα έχει τις ψυχές πολλών παιδιών στα χέρια της τα επόμενα χρόνια. Εύχομαι από καρδιάς να μην πέσει στα χέρια της καμιά λούγκρα Υ.Γ. Ευχαριστώ επίσης για τις νέες λέξεις που μαθαίνουν στο σχολείο. Η κόρη μου και κάποια άλλα παιδιά ΔΕΝ ήξεραν την έννοια της συγκεκριμένης λέξης!» καταλήγει.

Το τοπικό μέσο της Πάτρας, στο μεταξύ, αναφέρει ότι απευθύνθηκε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ενημέρωσε για την καταγγελία. Λάβαμε τη διαβεβαίωση πως καμία μητέρα μαθήτριας, από την Πάτρα, δεν έχει μεταβεί στα γραφεία για επίσημη καταγγελία.

Πηγή: newsbeast.gr