Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Mega μίλησε για τις ζωγραφιές της 9χρονης Τζωρτζίνας κάνοντας εκτιμήσεις για όσα «κρύβονται» πίσω από αυτές.

Ο κ. Σούρας τόνισε χαρακτηριστικά πως βλέποντας ο ίδιος τις ζωγραφιές αυτό που βλέπει είναι ένα παιδί που είχε «πάρα πολύ άγχος, πολύ φόβο και ένιωθε εγκατάλειψη».

«Απ’ όλες τις ζωγραφιές φαίνεται η “μαυρίλα” που υπήρχε μέσα του, η οποία δείχνει την απειλή που δεχόταν, η οποία δεν προερχόταν από εξωτερικό παράγοντα», συμπλήρωσε.

Κάτι άλλο που γίνεται αντιληπτό από τις εικόνες είναι πως η Τζωρτζίνα είχε γνώση των θανάτων των αδερφών της και δείχνει «ένα παιδί βασανισμένο, φοβισμένο», επισήμανε ακόμη ο κ. Σούρας. Ακόμη τόνισε πως η λέξη που «πλανάται» πάνω απ’ όλες τις ζωγραφιές της 9χρονης είναι η «απειλή».

«Κοιτάω στα μάτια τον Μάνο Δασκαλάκη και του λέω: “Τρία παιδιά σου πέθαναν και δεν κατάλαβες τίποτα, και το μόνο σου μέλημα είναι να πας να δίνεις συνεντεύξεις;”» δήλωσε συναισθηματικά φορτισμένος ο ψυχίατρος. Ο κ. Σούρας είπε πως βλέπει τις φωτογραφίες των παιδιών και κλαίει και θυμώνει. «Τα πάντα μιλάνε, εμείς δεν θέλουμε να τα δούμε. Εμείς κλείνουμε τα αυτιά μας, και τότε τα παιδιά ζωγραφίζουν» συμπλήρωσε.

«Δεν έχει κανένα συναίσθημα» είχε πει πριν από λίγο καιρό στο Newsbeast και στην Σταυρούλα Πεταλιού o ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας αναφερόμενος στον Μάνο Δασκαλάκη.

«Έχω κάνει διακόσιες φορές την ίδια ερώτηση ”να μας πει γιατί τώρα άρχισε να ψάχνει τι συνέβη με τα τρία παιδιά, τόσο καιρό γιατί δεν έψαξε;” Τι έπρεπε να γίνει δηλαδή; Να αρχίσουν να μπαίνουν στη διαδικασία της δικαιοσύνης; Γιατί δεν έψαξε τον λόγο που τα τρία παιδιά πέθαναν χωρίς να υπάρχει γονιδιακό πρόβλημα; Θα χρησιμοποιήσω μία λέξη που την λέω για δεύτερη φορά και από αυτή πιστεύω θα καταλάβετε τι είναι… ”Απαράδεκτος”» επισημαίνει.

Πηγή: newsbeast.gr