Σε πλήρη εξέλιξη είναι η πειθαρχική διαδικασία για τον θάνατο του 49χρονου στο νοσοκομείο Πάτρας «Άγιος Ανδρέας». Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μετά την ΕΔΕ που διέταξε για το περιστατικό, ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου, αλλά και την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.

Στο κάδρο όσων ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού έχουν μπει δυο νοσηλεύτριες που είχαν υπηρεσία και υποδέχθηκαν τον ασθενή, αλλά και διοικητικά στελέχη του νοσοκομείου για πλημμελή συμπεριφορά αναφορικά με την κατάρτιση και την τήρηση του πρωτοκόλλου που εφαρμόζεται σε επείγοντα περιστατικά ανεξάρτητα από εφημερία.

Σύμφωνα με το υπουργείο, στο νοσοκομείο εφημέρευαν εκείνη το βράδυ περισσότεροι από 70 γιατροί όλων των ειδικοτήτων που θα μπορούσαν να εξετάσουν τον άνδρα.

Τι ισχυρίζεται ο πρόεδρος των εργαζομένων

Μιλώντας στο OPEN, ο πρόεδρος Εργαζομένων του νοσοκομείου, Μιχάλης Στελλάτος, τόνισε ότι το νοσοκομείο δεν εφημέρευε και όταν έφτασε ο ασθενής στα εξωτερικά ιατρεία, ειδοποιήθηκαν οι νοσηλεύτριες που είχαν βάρδια, αλλά ο ασθενής δεν τους ανέφερε ότι έχει πόνο στην πλάτη, αλλά ανέφερε ότι έχει ψύξη και τον πονά ο αυχένας. «Αυτό το είπε τρεις φορές και μπροστά στους συναδέλφους και μπροστά στον τραυματιοφορέα».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων, ο ασθενής είπε στο προσωπικό του νοσοκομείου, ότι είχε πάει και σε ιδιώτη γιατρό που του είχε γράψει φαρμακευτική αγωγή για την ψύξη. Η νοσηλεύτριες πρότειναν στον ασθενή να πάει στο εφημερεύον νοσοκομείο του Ρίου για περαιτέρω διερεύνηση.

Ο κ. Στελλάτος αναφέρθηκε σε ένα ακόμα περιστατικό που συνέβη το ίδιο βράδυ: «Άλλος συμπολίτης μας είχε πάει στο νοσοκομείο παρότι δεν δέχεται έκτακτα περιστατικά και εκλήθη ο γιατρός, αφού έγινε η εξέταση ο ασθενής διεκομίσθη στο νοσοκομείο του Ρίου με το ΕΚΑΒ. Εκείνος ο ασθενής μίλησε στους γιατρούς για πόνο στο στήθος».

Ο πρόεδρος των εργαζομένων σημείωσε μάλιστα ότι στο νοσοκομείο δεν εργάζονται 70 γιατροί στον «Άγιο Ανδρέα», όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας. «Δεν είναι αλήθεια. Στο πρόγραμμα εφημερίας, στο οποίο αναγράφονται ακόμα και οι γιατροί που είναι σε ετοιμότητα, καταγράφονται 42 γιατροί, αλλά οι ενεργοί ήταν κάτω από 30».

«Τον εκτέλεσαν, τον άφησαν να πεθάνει»

Ξέσπασε αδερφή του 49χρονου που πέθανε στην Πάτρα μετά από επίσκεψη στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», όταν το νοσηλευτικό προσωπικό φέρεται να μην ακολούθησε το πρωτόκολλο και άφησαν τον άνδρα να φύγει ενώ είχε συμπτώματα εμφράγματος.

«Λάθος; Λάθος η ζωή του αδερφού μου; Είναι λάθος;», ανέφερε στον Alpha με έντονη συναισθηματική φόρτιση η αδερφή του 49χρονου.

Ξεσπώντας για τον θάνατο του αδερφού της, πρόσθεσε: «Έκαναν μία λεκτική και οπτική διάγνωση. Μία νοσοκόμα είδε και αποφάσισε να εκτελέσει τον αδερφό μου. Αποφάσισε να μη φωνάξει γιατρό. Αφήσανε τον αδερφό μου να πεθάνει. Καμία μάνα, καμία αδερφή, κανένας αδερφός να μην το ζήσει αυτό».

Πηγή: newsbeast.gr