Για την έξοδο της Ελλάδας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας μίλησε στον Σκάι και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης.

Όπως σημείωσε, η εξέλιξη αυτή έρχεται ως επιβράβευση της πολιτικής της ΝΔ, η οποία φροντίζει μάλιστα να αποκαθιστά τις αδικίες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαρινάκης μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «Να δούμε πολύ γρήγορα και με στοιχεία πώς φτάσαμε από το Καστελλόριζο και τον Γιώργο Παπανδρέου, που έβαλε την χώρα στα Μνημόνια, σε αυτήν την ανακοίνωση. Φτάσαμε λοιπόν κάποια στιγμή να έρχεται ο “Ευρωπαίος επαναστάτης” Αλέξης Τσίπρας, το “παιδί του λαού” το 2015, ο οποίος θα καταργούσε τα Μνημόνια, θα τελείωνε τον ΕΝΦΙΑ και θα ήταν μέρα μεσημέρι, έτσι θυμάμαι εγώ και τα λέω όχι ως Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, αλλά ως μάχιμος δικηγόρος που είδε μετά το δημοψήφισμα και την επανεκλογή του κ. Τσίπρα τα εξής: πάνω από 20 φορολογικούς συντελεστές να αυξάνονται, να διπλασιάζεται η προκαταβολή φόρου, ο ΕΝΦΙΑ να αυξάνεται αντί να καταργείται και το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου, που ήταν η μεγαλύτερη θηλιά στον λαιμό των ελεύθερων επαγγελματιών, των συνταξιούχων και όχι μόνο.

Από την άλλη, τι έγινε από το 2019 μέχρι σήμερα; Με τη δυσκολότερη παγκόσμια συγκυρία: πανδημία, κρίση στα σύνορα, πόλεμος, παγκόσμια πληθωριστική κρίση, παρόλα αυτά, κάναμε πάνω από 50 μειώσεις φορολογικών συντελεστών. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας αύξησαν πάνω από 20 φορολογικούς συντελεστές, εμείς μειώσαμε πάνω από 50, μειώνοντας και την ανεργία κατά 5 ποσοστίαιες μονάδες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι το παραμύθι της Μεταπολίτευσης για δήθεν προοδευτική Αριστερά ήταν το μεγαλύτερο ψέμα με το οποίο μεγαλώσαμε όλοι όσοι πήγαμε σε δημόσια σχολεία και δημόσια Πανεπιστήμια.

Στην πραγματικότητα, υπήρξαν οι μεγαλύτεροι πολιτικοί απατεώνες, ρήμαξαν τη δημόσια περιουσία, δίχασαν τους Έλληνες με ένα αντιθεσμικό δημοψήφισμα και ερχόμαστε τώρα εμείς μέσα στη δυσκολότερη παγκόσμια κρίση και αποκαθιστούμε τις αδικίες».

Πηγή: newsbeast.gr