«Αύριο θα είμαστε σε θέση να κάνουμε ανακοινώσεις όσο αφορά τα PCR», γνωστοποίησε σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, διευκρινίζοντας πως «πλαφόν υπάρχει, 40 ευρώ το PCR συν 20 ευρώ για τις υπηρεσίες», ωστόσο, «για αυτά τα ποσά θα υπάρξει κάποιου είδους παρέμβαση αύριο», σε συνέχεια και της σχετικής συζήτησης που είχε η πολιτεία με τους εκπροσώπους των γιατρών, την οποία χαρακτήρισε «πολύ καλή».

Υπενθυμίζεται πως οι τιμές γύρω από τα διαγνωστικά μέσα για τον κορονοϊό βρέθηκαν στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης των τελευταίων ημερών, ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζήτησε τη συνταγογράφηση των μοριακών τεστ.

«Εκτός από το ολικό lockdown, όλα τα άλλα μέτρα είναι στο τραπέζι»

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Γεωργιάδης είπε ακόμη σχετικά με τα σχολεία, ότι «πρόβλημα θα υπάρξει στην αγορά εργασίας και στις επιχειρήσεις, αν δεν ανοίξουν τα σχολεία. Δεν είναι μια απόφαση που δεν έχει οικονομικό κόστος. Κάποιοι από τους γονείς θα μπορούν να δουλέψουν με τηλεργασία, αλλά θα υπάρξει μεγάλη αναστάτωση».

Για την αγορά και τις επιπτώσεις που έχει μέχρι στιγμής η έξαρση της μετάλλαξης Όμικρον ο υπουργός ανέφερε: «Η γενική εκτίμηση είναι ότι η επιθετική αύξηση της πανδημίας θα κρατήσει τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου. Η αύξηση των κρουσμάτων της Όμικρον χτίζει μεγάλο τοίχος ανοσίας, πολύ γρήγορα. Τον Φεβρουάριο ελπίζουμε ότι θα είμαστε πολύ καλύτερα. Η σύγκριση Ιανουαρίου 2021 και 2022 δεν θα έχει μεγάλη διαφορά στην αγορά. Πέρυσι τον Ιανουάριο είμαστε κλειστά».

«Εκτός από το ολικό lockdown, όλα τα άλλα μέτρα είναι στο τραπέζι. Τι μέτρα θα πάρουμε, δεν έχει να κάνει τόσο με τα κρούσματα, όσο με την πίεση στα νοσοκομεία», σχολίασε ο ίδιος για τα επιπλέον μέτρα που ίσως χρειαστεί να αποφασιστούν.

Πηγή: newsbeast.gr