Στην Ισπανία εξελίσσεται σε μείζον πολιτικό ζήτημα οι πυρκαγιές που έχουν κάψει μεγάλες εκτάσεις σε όλη την επικράτεια και επικρατεί μεγάλη ανησυχία για το πως θα καταφέρουν οι αρχές να περιορίσουν τις φωτιές που μαίνονται σε διάφορες περιοχές.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της χώρας, Πέδρο Σάντσεθ, επισκέφθηκε ένα από τα σημεία που έχουν πληγεί. Ο Ισπανός ηγέτης μετέβη τη Δευτέρα (18/7) στην Εξτρεμαδούρα και πιο συγκεκριμένα στο εθνικό πάρκο Μονφράγουε το οποίο είδε μέρος της δασικής του έκτασης να παραδίνεται στις φλόγες τις προηγούμενες ημέρες. Ο Πέδρο Σάντσεθ, μάλιστα, μιλώντας στα ΜΜΕ από τη ζώνη της πυρκαγιάς στην περιοχή Κάσας δε Μιραβετέκε υποστήριξε ότι «η κλιματική κρίση σκοτώνει».

Ωστόσο, οι Ισπανοί χρήστες του Twitter άφησαν το ουσιώδες κι ασχολήθηκαν με κάτι άλλο από την εμφάνιση του Ισπανού πρωθυπουργού στην Εξτρεμαδούρα. Μια φωτογραφία από το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων EFE έδωσε την αφορμή και πολύ γρήγορα έγινε viral στην πλατφόρμα του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Πολλοί από τους χρήστες, λοιπόν, έστρεψαν το βλέμμα τους σ’ ένα συγκεκριμένο σημείο της φωτογραφίας που δεν είχε καμία σχέση ούτε με την πυρκαγιά και την καμμένη έκταση ούτε και με το πρόσωπο του Πέδρο Σάντσεθ. Τους έκανε εντύπωση το φουσκωμένο παντελόνι του Ισπανού πρωθυπουργού το ύψος της δεξιάς τσέπης και τα χιουμοριστικά σχόλια ακολούθησαν κατά εκατοντάδες.

«Έτσι σβήνει τη φωτιά οποιοσδήποτε», έγραψε ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος κάνοντας λογοπαίγνιο με τους οικονομικούς «μοχλούς» που χρησιμοποιεί η Μπαρτσελόνα για να κάνει μεταγραφές, έγραψε: «Είναι ο Πέδρο Σάντσεθ οπαδός της Μπάρτσα; Γιατί διαφορετικά πως εξηγείται τέτοιος μοχλός;».

Επίσης δεν έλειψαν και τα σχόλια της ισπανικής αντιπολίτευσης που καυτηρίασαν κυρίως την πόζα του σ’ ένα σημείο που έχει καεί.

Πηγή: newsbeast.gr