Στο στόχαστρο των Αρχών του Πεκίνου έχει μπει το μπαρ Heaven Supermarket, που λειτουργεί ως σελφ σέρβις επί 24ωρου βάσεως. Θεωρείται ότι είναι η εστία των εκατοντάδων κρουσμάτων κορονοϊού στην κινεζική πρωτεύουσα τις τελευταίες ημέρες, όπως μετέδωσαν σήμερα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.Όλα τα μπαρ, τα νυχτερινά κλαμπ, οι χώροι για καραόκε, τα ίντερνετ καφέ και άλλοι χώροι ψυχαγωγίας εξετάζονται, έγραψε η εφημερίδα.

Όλοι οι υπόγειοι χώροι ψυχαγωγίας έκλεισαν και αυστηροποιείται η διαδικασία ανάσχεσης της επιδημίας στην πόλη.

Οι Αρχές δέχονται πιέσεις καθώς η έξαρση κρουσμάτων που συνδέεται με το μπαρ έχει υποχρεώσει εκατομμύρια πολίτες να υποβάλλονται σε υποχρεωτικά διαγνωστικά τεστ και χιλιάδες άλλους να μπουν σε στοχευμένα lockdown λίγες μόλις ημέρες μετά την έξοδο της πόλης από ένα μερικό lockdown που διήρκεσε πάνω από ένα μήνα.

Η ανακοίνωση της έρευνας γίνεται μια ημέρα αφότου τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Σουν Τσουνλάν επισκέφθηκε το μπαρ και ανακοίνωσε ότι είναι απαραίτητο να ενισχυθούν τα μέτρα πρόληψης της COVID και να ελεγχθούν σημαντικοί χώροι.

Κίνα κορονοϊός

Οι πολίτες που έχουν μολυνθεί σε αυτό το τελευταίο ξέσπασμα της πανδημίας ζουν ή εργάζονται σε 14 από τις 16 συνοικίες της πρωτεύουσας, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Τα μπαρ και τα εστιατόρια στο μεγαλύτερο μέρος του Πεκίνου ξεκίνησαν και πάλι να δέχονται πελάτες στις 6 Ιουνίου έπειτα από πάνω από ένα μήνα στη διάρκεια του οποίου η πόλη αυτή των 22 εκατομμυρίων επέβαλε περιορισμούς μεταξύ των οποίων η τηλεργασία, ενώ έκλεισε τα εμπορικά κέντρα και τμήμα του συστήματος δημόσιων μεταφορών.

Η μεγαλύτερη συνοικία της πόλης, η Τσαογιάνγκ, όπου βρίσκεται το μπαρ, ξεκίνησε τη μαζική διενέργεια τεστ για τρεις ημέρες ανάμεσα στους περίπου 3,5 εκατομμύρια κατοίκους χθες Δευτέρα.

Περίπου 10.000 στενές επαφές των πελατών του έχουν ταυτοποιηθεί και τα κτίρια όπου κατοικούν έχουν τεθεί σε lockdown.

Πηγή: newsbeast.gr