Η μητέρα του Πελέ, Σελέστε ήταν πάντα στο πλευρό του γιου της τόσο κατά τη διάρκεια της τεράστιας καριέρας του όσο και μετά στην υπόλοιπη ζωή του. Μάλιστα στις 20 Νοεμβρίου του 2022, η μητέρα του έγινε 100 ετών, με τον θρυλικό Βραζιλιάνο να κάνει τότε ανάρτηση στο instagram με φωτογραφίες τους και μερικά λόγια για την αγαπημένη του μητέρα.

Πριν από λίγες ημέρες ο Πελέ έφυγε από τη ζωή αλλά η μητέρα του δεν το γνωρίζει. Αυτό επιβεβαίωσε η Μαρία Λουσία Ντο Νασιμέντο, η αδελφή του Πελέ.

«Μιλάμε αλλά δεν ξέρει την κατάσταση (εννοεί τον θάνατο του Πελέ). Είναι στον δικό της κόσμο. Ανοίγει τα μάτια της όταν αναφέρω το όνομά του και λέω, ‘τώρα θα προσευχηθούμε για αυτόν’. Όμως δεν έχει επίγνωση του τι της λέω. Δεν καταλαβαίνει» σχολίασε στα ΜΜΕ της Βραζιλίας.

Πολλά ΜΜΕ στη χώρα αναφέρουν ότι δεν έχει επαφή με το περιβάλλον, έχει άνοια και ότι είναι κλινήρης. Πρόσφατα το κυριότερο ειδησεογραφικό μέσο της Βραζιλίας, O’Globo, την ανακήρυξε «Βραζιλιάνα μητέρα της χρονιάς». Η Σελέντε ήταν σύζυγος του Ζοάο Ράμος ντο Νασιμέντο, γνωστού ως Ντοντίνιο. Στις 29 Ιουλίου 1939 η 16χρονη έφηβη παντρεύτηκε τον 26χρονο τότε ποδοσφαιριστή.

Πηγή: newsbeast.gr