Η εικόνα με τον Τζάνι Ινφαντίνο να βγάζει selfie πάνω από το φέρετρο του Πελέ δεν άρεσε φυσικά σε κανέναν και η κατακραυγή ήταν μεγάλη για τον πρόεδρο της FIFA, ο οποίος αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση και αντί να απολογηθεί, όπως θα περίμεναν οι περισσότεροι, ζητάει να απολογηθούν όσοι τον… έκραξαν χωρίς να ξέρουν, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του.

Ο Ιφαντίνο έχει κάνει αρκετά… φάουλ τους τελευταίους μήνες και έχει δεχθεί σκληρή κριτική από τον διεθνή Τύπο για δηλώσεις του ή συμπεριφορές του, οπότε η selfie πάνω από το φέρετρο του Πελέ δεν βοήθησε και πολύ τα πράγματα. Παρά το γεγονός αυτό, όμως, ο πρόεδρος της FIFA δεν πτοείται.

Και το γεγονός ότι δεν πτοείται αποδεικνύεται από τη σχετική ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, όπου ανέφερε τα εξής…

«Μόλις προσγειώθηκα από το ταξίδι μου στη Βραζιλία, όπου είχα το προνόμιο να συμμετάσχω στο όμορφο αφιέρωμα στον Πελέ που έγινε στη Vila Belmiro, στο Santos.

Είμαι απογοητευμένος αφού ενημερώθηκα ότι προφανώς δέχομαι κριτική από κάποιους επειδή έβγαλα selfie και φωτογραφίες στην τελετή χθες.

Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ένιωσα τιμή και ταπεινότητα που συμπαίκτες και μέλη της οικογένειας του μεγάλου Πελέ με ρώτησαν αν μπορούσα να βγάλω μερικές φωτογραφίες μαζί τους. Και προφανώς συμφώνησα αμέσως.

Στην περίπτωση της selfie, οι συμπαίκτες του Πελέ ζήτησαν να κάνουν μια selfie όλων μας μαζί αλλά δεν ήξεραν πώς να το κάνουν. Έτσι, για να είμαι χρήσιμος, πήρα το τηλέφωνο ενός από αυτούς και του έβγαλα τη φωτογραφία όλων μας.

Εάν το να είμαι χρήσιμος σε έναν συμπαίκτη του Πελέ δημιουργεί κριτική, είμαι στην ευχάριστη θέση να το δέχομαι και θα συνεχίσω να είμαι χρήσιμος όπου μπορώ σε όσους συνέβαλαν στη συγγραφή θρυλικών σελίδων του ποδοσφαίρου.

Τρέφω τόσο πολύ σεβασμό και θαυμασμό για τον Πελέ και για εκείνη τη χθεσινή τελετή που δεν θα έκανα ποτέ κάτι που θα ήταν ασέβεια με οποιονδήποτε τρόπο.

Ελπίζω ότι όσοι δημοσίευσαν ή είπαν πράγματα χωρίς να γνωρίζουν και χωρίς να αναζητήσουν πληροφορίες θα μπορούσαν να έχουν την ευπρέπεια και το θάρρος να παραδεχτούν ότι έκαναν λάθος και να διορθώσουν αυτά που είπαν.

Το πιο σημαντικό σε κάθε περίπτωση είναι να αποτίσουμε φόρο τιμής στον Βασιλιά Πελέ, και ενώ πρότεινα ταπεινά στις 211 ομοσπονδίες μελών μας τουλάχιστον ένα γήπεδο ποδοσφαίρου ή χώρος να φέρει το όνομά του, θα δώσουμε το παράδειγμα δίνοντας στο γήπεδο της έδρας μας το όνομα «Estádio Pelé – FIFA Zürich». Μια αγκαλιά σε όλους και ζήτω ο Βασιλιάς»!

Πηγή: newsbeast.gr