Ενώ οι περισσότεροι επιλέγουν τις πιο «χριστουγεννιάτικες ταινίες» για να παρακολουθήσουν κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων με την οικογένειά τους, υπάρχουν και κάποιοι που προτιμούν τις ταινίες που είναι αμφιλεγόμενες με το αν όντως μπορούν να συμπεριληφθούν στην κατηγορία των αμιγώς χριστουγεννιάτικων ταινιών όπως το «Love Actually» ή το «It’s a Wonderful Life». Παρακάτω ακολουθούν πέντε από αυτές τις ταινίες, οι οποίες, ομολογουμένως, δύσκολα μπορούν να θεωρηθούν ως αυθεντικά χριστουγεννιάτικες.

Το ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς

Το μόνο πράγμα που «φωνάζει» «χριστουγεννιάτικη ταινία» πιο δυνατά από την εικόνα του Κόλιν Φερθ με ένα πλεκτό πουλόβερ με θέμα το Ρούντολφ, είναι η τελευταία σκηνή στο «Ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς» όπου οι δύο πρωταγωνιστές φιλιούνται με σκηνικό το χιόνι που πέφτει ολόγυρά τους και τα χριστουγεννιάτικα φώτα που αναβοσβήνουν!

Gremlins

Οι μικροσκοπικοί, χαμογελαστοί αλλά άκρως δολοφονικοί δαίμονες κάνουν την ταινία «Gremlins» σχεδόν τον τέλειο υποψήφιο για μια κλασική ταινία τρόμου για το Χάλογουιν -αν δεν υπήρχε το γεγονός ότι όλο το χάος επικρατεί στις γιορτές και το αρχικό gremlin αγοράστηκε ως χριστουγεννιάτικο δώρο. Αν και η Warner Bros, τελικά, κυκλοφόρησε την ταινία το καλοκαίρι, ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να κάνει πρεμιέρα κατά τη διάρκεια της περιόδου των Χριστουγέννων.

Ενώ εσύ Κοιμόσουν

Λόγω μιας σειράς κωμικών λαθών, ο χαρακτήρας της Σάντρα Μπούλοκ στην ταινία «Ενώ Εσύ Κοιμόσουν» καταλήγει να περνά τις διακοπές της με την οικογένεια του Πήτερ Γκάλαχερ που έχει πάθει κώμα -που πιστεύει ότι είναι η αρραβωνιαστικιά του- και την ίδια να ερωτεύεται τον αδερφό του (Μπιλ Πούλμαν). Αλλά ακόμα κι αν αυτή η ρομαντική κομεντί της δεκαετίας του ’90 δεν ανέφερε τα Χριστούγεννα, τα ζεστά και χουχουλιάρικα πουλόβερ, το χιόνι και η οικογενειακή αγάπη της δίνουν μια ξεκάθαρα χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Batman Returns

Η ταινία του Τιμ Μπάρτον «Batman Returns» με πρωταγωνιστές τους Μάικλ Κίτον, Ντάνι Ντε Βίτο και Μισέλ Φάιφερ, δεν θεωρείται ακριβώς χριστουγεννιάτικη, αλλά έχει αρκετά εορταστικά στοιχεία που θα την συμπεριλάμβαναν ανάμεσα στις επιλογές σας για μια βραδιά εναλλακτικών εορταστικών ταινιών, στη θέση για παράδειγμα του «Love Actually» ή του «It’s a Wonderful Life» στο σπίτι αυτά τα Χριστούγεννα. Εκτός από την άτυχη τελετή φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου κατά τη διάρκεια της οποίας μασκοφόροι ταραχοποιοί ξεχύθηκαν από ένα τεράστιο χριστουγεννιάτικο δώρο και προκάλεσαν όλεθρο στην πλατεία της Γκόθαμ Σίτι, υπάρχει, επίσης, μια βασίλισσα ομορφιάς με θέμα τα Χριστούγεννα που ονομάζεται Πριγκίπισσα του Πάγου, πιγκουίνοι που τριγυρίζουν διάσπαρτοι και μια αρκετά αξέχαστη αναφορά στο γκι.

Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει

Αυτή η λίστα δύσκολα θα ήταν πλήρης αν δεν συμπεριλάμβανε το «Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει» με τον Μπρους Γουίλις. Καθώς πρόκειται για την πιο αμφιλεγόμενη χριστουγεννιάτικη (;) ταινία. Η ταινία, λοιπόν, όχι μόνο κυκλοφόρησε τον Ιούλιο, αλλά η γεμάτη δράση πλοκή της δεν έχει καμία σχέση με τα Χριστούγεννα και ο ίδιος ο Μπρους Γουίλις είπε στην πραγματικότητα ότι δεν ήταν χριστουγεννιάτικη ταινία, αναφέρει το mentalfloss.com. Ωστόσο, το «Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει» διαδραματίζεται μεταξύ της παραμονής των Χριστουγέννων και της ημέρας των Χριστουγέννων, περιέχει αμέτρητα χριστουγεννιάτικα σύμβολα (συν μερικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια) και, στην πιο απλή του μορφή, η ιστορία της αφορά στην πραγματικότητα έναν πατέρα που προσπαθεί να συμφιλιωθεί με την οικογένειά του στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Επιπλέον, ο σεναριογράφος της ταινίας, Steven de Souza, υποστηρίζει σθεναρά ότι το «Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει» είναι μια χριστουγεννιάτικη ταινία.

Πηγή: newsbeast.gr