Η 29η Δεκεμβρίου 2022 είναι μια μέρα που στιγμάτισε για πάντα το ποδόσφαιρο αφού είναι αυτή στην οποία έφυγε από τη ζωή ο Πελέ και η 3η Ιανουαρίου 2023 είναι μια μέρα που θα θυμάται για πάντα η Βραζιλία, αφού εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου είπαν το τελευταίο «αντίο» στον θρύλο του ποδοσφαίρου.

Ο Πελέ έδωσε τη μάχη του με τον καρκίνο, ο οποίος άρχισε να τον ταλαιπωρεί το 2021, γνωρίζοντας ότι δεν θα μπορούσε να τη νικήσει. Αυτό, όμως, δεν τον εμπόδισε από το να φύγει με αξιοπρέπεια. Μια αξιοπρέπεια που έδειξαν και οι συμπατριώτες του στην κηδεία του, την οποία παρακολουθούσαν σε όλο τον κόσμο.

Από το πρωί της Δευτέρας (2/1), όταν και τοποθετήθηκε στο γήπεδο της Σάντος η σόρος του για λαϊκό προσκύνημα, ήταν περισσότεροι από 200.000 αυτοί που πέρασαν από εκεί ώστε να πουν «αντίο» στο είδωλό τους, στον άνθρωπο που αγάπησαν όσο λίγους.

Από εκεί και πέρα, η συνέχεια δόθηκε σήμερα Τρίτη (3/1) με την περιφορά του φέρετρου, το οποίο τοποθετήθηκε στην οροφή ενός πυροσβεστικού οχήματος, στους δρόμους του Σάο Πάουλο, με την 100χρονη μητέρα του, Σελέστε, να βγαίνει στο μπαλκόνι του σπιτιού της για να πει το τελευταίο «αντίο» στον γιο της.

Ένα «αντίο» που ειπώθηκε οριστικά στο «Necropole Ecumenica Memorial», το κοιμητήριο-πολυκατοικία στο οποίο έγινε η ταφή του «Βασιλιά», παρουσία μόνο ατόμων από το στενό οικογενειακό περιβάλλον του.

Δείτε όλα όσα έγιναν στην κηδεία του θρύλου Πελέ…

Πηγή: newsbeast.gr