Αντίστροφα μετράει ο χρόνος μέχρι την ανακοίνωση του «Προσώπου της Χρονιάς» για το περιοδικό Time, στις 22:00 ώρα ΗΠΑ (ξημερώματα Παρασκευής, ώρα Ελλάδος).

Οι τέσσερις υποψήφιοι για το εξώφυλλο του αμερικανικού περιοδικού είναι οι εξής: Ως απόλυτο φαβορί θεωρούνται (από κοινού) ο Αντονι Φάουτσι και οι γιατροί και οι νοσηλευτές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού.

Αουτσάιντερ θεωρούνται ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και οι ακτιβιστές του κινήματος Black Lives Matters, που ηγήθηκαν διαδηλώσεων σε πολλές χώρες του πλανήτη κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Νωρίτερα, είχαν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας των αναγνωστών του περιοδικού.

Φέτος ψήφισαν σχεδόν οκτώ εκατ. αναγνώστες, ανακηρύσσοντας ως «πρόσωπο της χρονιάς» για το 2020 τους ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των ΗΠΑ στη μάχη κατά του Covid-19.

Στην κορυφή, με ποσοστό ψήφων 6,5%, οι αναγνώστες του Time επέλεξαν τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους εργαζομένους στα παντοπωλεία, τους διανομείς φαγητού και πολλούς ακόμη που ρισκάρουν τις ζωές τους στη μάχη με την υγειονομική κρίση ως την «ομάδα με την μεγαλύτερη επιρροή» για τη χρονιά που φεύγει.

Στη δεύτερη θέση, σε ποσοστό 5%, οι αναγνώστες του Time ανέδειξαν τον κορυφαίο επιδημιολόγο δρα Άντονι Φάουτσι, που έχει δεχθεί πολλές φορές φραστικές επιθέσεις από τον Ντόναλντ Τραμπ επειδή σήμανε συναγερμό για τις αποτυχίες στη διαχείριση της πανδημίας από τον κορονοϊό.

Ο Φάουτσι θα παραμείνει στη θέση του επικεφαλής ιατρικού συμβούλου της αμερικανικής κυβέρνησης και επί προεδρίας Τζο Μπάιντεν.

Στην τρίτη θέση οι αναγνώστες του Τime επέλεξαν τους πυροσβέστες (με ποσοστό 4,3%) που ρίσκαραν τις ζωές τους δίνοντας μάχες με τεράστιες πυρκαγιές ανά την υφήλιο.

Στην τέταρτη (με 4%) οι ακτιβιστές του κινήματος Black Lives Matters, που ηγήθηκαν διαδηλώσεων σε πολλές χώρες του πλανήτη κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ κι άλλων μαύρων στις ΗΠΑ

Στην πέμπτη θέση (με 3,8%) ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους από οποιονδήποτε άλλο προεδρικό υποψήφιο στην ιστορία της χώρας.

Εκτός νυμφώνος έμειναν άλλοι 80 υποψήφιοι, όπως ο CEO του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ και ο Πάπας Φραγκίσκος.

Πάντως, την τελική απόφαση για το «πρόσωπο της χρονιάς» λαμβάνουν οι ίδιοι οι συντάκτες του περιοδικού Time και η ανακοίνωση θα γίνει στο τηλεοπτικό δίκτυο του NBC.

Θυμίζουμε ότι Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2019 είχε αναδειχθεί η 17χρονη σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Πηγή: newsbeast.gr