Την τελευταία της πνοή άφησε η πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Τζούλιας Τσιριμώκου-Πιμπλή, με την κόρη της Άννα Παπαδημητρίου-Τσάτσου να κάνει γνωστή την είδηση του θανάτου της.

«Έσβησε η μάνα μου και γιαγιά του Αλέξανδρου , Τζούλια Τσιριμώκου Πιμπλή. Περισσότερο από βουλευτίνα υπήρξε μια ωραία γυναίκα που ποτέ δεν μπόρεσε να προσποιηθεί. Το πέρασμά της από πουθενά δεν πέρασε απαρατήρητο.

Μια σχέση δύσκολη αλλά καθοριστική. Μανούλα μου γλυκιά έκανα ότι μπορούσα καλύτερα. Καλό σου ταξίδι», ανέφερε στην ανάρτησή της.

Η Τζούλια Τσιριμώκου-Πιμπλή καταγόταν από πολιτική οικογένεια, καθώς ήταν κόρη του πρώην βουλευτή, υπουργού, προέδρου της Βουλής και Πρωθυπουργού Ηλία Τσιριμώκου.

Η ίδια είχε ενεργό ρόλο στα κοινά και εξελέγη βουλευτής, ανάμεσα στις ελάχιστες γυναίκες των πρώτων μεταπολιτευτικών Συνόδων.

Διετέλεσε βουλευτής Φθιώτιδος της ΝΔ από το 1977 έως το 1981.

Η κηδεία της αναμένεται να γίνει στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών την Τρίτη 9 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι.

Συλλυπητήριο μήνυμα από τον πρόεδρο της Βουλής

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κώστας Τασούλας, με αφορμή το θάνατο της πρώην βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Τζούλιας Τσιριμώκου-Πιμπλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο της Τζούλιας Τσιριμώκου – Πιμπλή. Η Τζούλια Τσιριμώκου – Πιμπλή, καταγόμενη από μία πολιτική οικογένεια, κόρη του πρώην βουλευτή, Υπουργού, Προέδρου της Βουλής και Πρωθυπουργού Ηλία Τσιριμώκου, συμμετείχε ενεργά στα κοινά και εξελέγη βουλευτής, ανάμεσα στις ελάχιστες γυναίκες των πρώτων μεταπολιτευτικών Συνόδων. Διετέλεσε βουλευτής Φθιώτιδος της Νέας Δημοκρατίας από το 1977 έως το 1981 και υπηρέτησε με ήθος και αξιοπρέπεια τα καθήκοντά της, όπως έπραξε και σε όλους τους τομείς της ζωής της. Για την απώλειά της εκφράζω θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της».

Πηγή: newsbeast.gr