Απεβίωσε σε ηλικία 85 ετών ο δημοσιογράφος Γιάννης Φύτρας, ο οποίος είχε ταυτίσει το όνομά του με το Πειραϊκό-Ναυτιλιακό Ρεπορτάζ.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή η ΕΣΗΕΑ μέσω της εξής ανακοίνωσης: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αναγγέλλει με θλίψη τον θάνατο του παλαίμαχου δημοσιογράφου Γιάννη Φύτρα. Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, στις 12.30 μ.μ., από τον Ι.Ν. Αναπαύσεως, στο Γ’ Νεκροταφείο». 

Το βιογραφικό του Γιάννη Φύτρα

Ο Γιάννης Φύτρας γεννήθηκε στον Πειραιά το 1936. Στα πολλά και γόνιμα χρόνια της δημοσιογραφικής του καριέρας κάλυψε το πειραϊκό, ναυτιλιακό κι αστυνομικό ρεπορτάζ σε μεγάλες εφημερίδες και περιοδικά: «Ελευθεροτυπία», «Αθηναϊκή», «Εξπρές», «Ελεύθερος Κόσμος», «Ελληνικός Βορράς», «Εθνικός Κήρυξ», «Σημερινά», «Επικαιρότητα», «Ναυτικά Χρονικά», «Ναυτική Ελλάς». Διετέλεσε αρχισυντάκτης της εφημ. «Φωνή του Πειραιώς». Συνεργάστηκε επίσης με το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του «Αntena», και με το πρακτορείο «Reuters».

Ήταν από τους συγγραφείς του περίφημου περιοδικού «Μάσκα».

Έχει γράψει τα αστυνομικά μυθιστορήματα «Γκρίζα Ανατολή» και «Αποστασία Νεκρών» και το βιβλίο ”το ρεπορτάζ της ζωής μου” που άφησε παρακαταθήκη στους νεότερους δημοσιογράφους.

Πηγή: newsbeast.gr